Bästa jord för slutsteg? Jordmagnet?

Perfected-Pursuit
27 december 2021 · 141 Inlägg

V40 2003

Tjo tjo, har ett slutsteg i bagaget där jag tänkt jorda i baljan, slipa plåtrent och svetsa en skruv där, men så finns ju jordmagneter, hade man kunnat slipa och sedan trycka på en sådan magnet, sedan fästa kabelskon över skruven?

Vad är det ABSOLUT bästa man kan göra för att få en perfekt jordplats, vad gör proffsen? Kan man använda en magnet såhär? Länk till en som man kan använda till svetsen som jag tänkt köpa för slutsteget:

https://ojanpera.se/sortiment/verktyg/h … cZEALw_wcB

En jordmagnet är en mycket användbar produkt för att snabbt och flexibelt skapa en jordpunkt till din svets. Med ett vred aktiveras magneten som fäster på både plana och runda ytor så som t.ex. rör i olika dimensioner. Till skillnad från en konventionell svetsklämma får du en stor anläggningsyta vilket ger en optimal jordning, du behöver inte heller inte bekymra dig för repor eller deformation på detaljen som ska svetsas.

Volvo V40 T4 "BTCC Evolvo" (2003)
mb_pucken
27 december 2021 · 5 090 Inlägg

Bältesinfästningen till bälteshornan brukar vara ett säkert kort.
Kommer jorden lös så är risken stor att du eldar upp singnaljord m.m så magnet tvekar jag på.

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
Mercedes C250DT "BabyBenz" (1997)
Lucif3r
27 december 2021 · 2 239 Inlägg

För att få absolut bästa jord så slipar man plåtrent och bultar fast jordkabeln i en del av karossen som har tjock plåt. Bältesinfästningen som ovan skribent nämnde är ett bra exempel på en sådan punkt.

Men, det är lika viktigt att batteriet har lika bra jord, så en ordentligt rengörning av jordpunkterna för batteriet är ingen dum idé på en 19 år gammal bil.

Magnetjord fungerar utmärkt.... För svetsning.... I en bil som studsar och vibrerar hej villt? Eh.... Den sitter nog inte kvar på sin plats speciellt länge....
Och dom är ännu kinkigare med att det måste vara plåtrent för att fungera optimalt(åtminstonde inom svetsning, vilket är det enda användningsområde jag använder en sån till).

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang