Här diskuterar vi Biltemas varor! Allt om Biltema!

FreddeK
31 januari 2009 ·

Hej jag gör denna tråden så alla kan disskutera biltemas produkter här än att starta nya trådar om saker är bra eller dåliga.

Så var fria att fråga, disskutera biltemas produkter här oavsett vad det är för något! Men inge larv i tråden!

Senast redigerat av Freddeponken (24 februari 2009)

Muttley
31 januari 2009 ·

Hopp.
en nöjd sak jag köpt. Bromsok. Funkar perfekt än så länge. Dock bara en månad gammalt. Men de har bra betyg från andra x40 förare.

Negativa saker?. dåliga bromsklossar till förstabilen.
Lite kassa verktyg. Och mer men kommer inte ihåg.

Men det funkar bra till vanligt bruk.

leksak Kanon..
31 januari 2009 · 1 473 Inlägg

10 års garanti verktygen är helt okey till en rimlig summa pengar.

FreddeK
31 januari 2009 ·

Har själv köpt en hylsnyckelsats från biltema och är nöjd. har använt den lite lagom men inte så hårt ännu men känns som hyfsad kvalite iallafall för det priset.

Big_JN
31 januari 2009 · 2 126 Inlägg

HAr inte mycket att gnälla om när det gäller Biltema men deras Högprestanda "torra" tändspole pallade inte med min V6:a utan blev tydligen för varm och slutade funka! big_smile men för 200kr var det värt att prova wink

Annars tycker jag dom har bra grejor om man kollar på priset! smile

Android
31 januari 2009 · 892 Inlägg

I min åsikt är Biltema riktigt bra när man ska ha typ krims-krams, t.ex polyester, dioder, enklare verktyg, osv osv. Dock skulle jag nog tänka mig för fler än en gång om jag skulle köpa t.ex bilstereo eller liknande från dem.
Men som sagts i många trådar så köper säkerligen Biltema produkter från samma tillverkare som större märkesföretag köper från, så det finns mycket gott att hitta där. smile

"Nä det här suger. Farväl grymma värld! Nu raderar jag kontot." *dramatiskt musklick* - Sandman
Min projekt tråd
Sand_Man Magister Mundi Sum
31 januari 2009 · 177 Inlägg

Hård waxet är super bra tycker jag !
O blocknyklarna duger till grov mek men inget annat
Som när jag skulle fixa lite bromsar så gick inte 7án på o 8án var för stor så jag provade kamasas 8 o den satt so men smäck !

Men skall fan inte klaga då man kan köpa 4 uppsättningar biltema "samma antal / Sort" som man kan om det står kamasa eller bacho på det....

så överlag e jag jätte nöjd med Biltema pryttel.....

Idrott luktar svett Sport Luktar Bensin =)
Volvo V50 1,8F "Snålbilen" (2008)
Chevrolet Corvette "Vetten" (1987)
Audi A6 Allroad 2,7 Biturbo "Quattron" (2004)
TenZer N.O.S Cruisers Stockholm
31 januari 2009 · 3 404 Inlägg

Deras lädervårdsprodukter verkar funka rätt bra (fick tips om dom på STCS), våtsandpapper skulle jag kunna köpa där igen (20spänn för 10ark eller va det nu var) håller inte lika bra som t.ex. de på julas men halva priset.

Deras verktyg är däremot bara SKROT spärrskaft som trillar isär efter 10min och hylsor med samma "precision" som en elefant. Sist köpte jag deras 340mm dragskaft för några 100lappar vilket man antar ska vara Heavy Duty men redan efter knappt ett halvårs användning (ingen misshandel) glappar leden friskt. Viktiga motordelar eller säkerhetsdetaljer skulle jag inte heller köpa där efter allt jag hört om både det ena och det andra. Oljesugarna ska man också hålla sig borta från då de inte klarar av att suga.

Allt är inte skräp men mycket

Rock'n Roll
Volvo 945 GL "Skåpet" (1993)
Saab 9000cs 2.3 16 Turbo "Jakt Attack Spaning" (1992)
trafik-faran
31 januari 2009 · 47 Inlägg

läste på teknikensvärld att deras bil vax var bland topp 3 i ett test

Hamilton
31 januari 2009 · 8 861 Inlägg

Håller med TenZer om kvaliten på verktygen
Hylsnycklar/fasta nycklar är rena skräpet fungerar möjligen att mecka cykel med om man är 10år (Grabben har deras verktyg och han är just 10år)

Senast redigerat av Hamilton (31 januari 2009)

Fotograf på tierpidag.se
MrEricsson Ratthållare PÅ Elite Nivå
31 januari 2009 · 5 650 Inlägg

beror ju lite på vad man ska ha för nått vissa saker e säkerligen bättre och köpa som orginal delar medans andra inte... som tex 25mm silicon slang för dumpventil 40 kr på biltema 500 kr för 1 meter på mekonomen
och de är ju silicon som silicon då

Volvo 142 "De Luxe" (1974)
Rallyhalle
31 januari 2009 · 4 299 Inlägg

På jobbet/praktiken så har vi bara Biltemas verktyg (förutom alla spec.verktyg som kommer från Mercury), och hittills har jag inte varit med om att dom krånglat alls. Dom används hårt och dagligen och dom har stått ut länge nu utan problem.

I övrigt har jag aldrig haft problem med deras produkter, dom funkar alldeles kanon för min del.

Deutsch-style
31 januari 2009 · 379 Inlägg

bruka stöta på folk då o då som alltid ska sncka skit om biltemas kvalitet o sånt ja äsakr biltema fan dom ha ganska bra grejor ändå.... vissa grejer köper man på micro vissa på biltema osv.
och läste på tråden biltemas wax hamna på top 3
och om biltema skulle va så jävla skit dålig japansk skit som folk bruka säga då skulle inte porsche byggas på 1996 me just samma remmar som från biltema

"om det ser rätt ut- så är de nog det"
Opel Calibra "manta-C" (1991)
TenZer N.O.S Cruisers Stockholm
31 januari 2009 · 3 404 Inlägg

Deutsch-style skrev:
och om biltema skulle va så jävla skit dålig japansk skit som folk bruka säga då skulle inte porsche byggas på 1996 me just samma remmar som från biltema

Just precis samma eller bara från samma fabrik?

Har hört en skräckhistoria om en kille som skulle göra en nödlösning på sin BMW och köpte just en kamrem från biltema som gick efter några mil. Vet inte hurvida motorn klarade sig eller gick till skroten (kan tillägga att han är meck så den var nog monterad på ett riktigt sätt). Jag skulle själv aldrig spelat med biltemas grejjer gällande så vitala delar som en kamrem, olja, oljefilter osv.

Rock'n Roll
Saab 9000cs 2.3 16 Turbo "Jakt Attack Spaning" (1992)
Volvo 945 GL "Skåpet" (1993)
Lanjin
31 januari 2009 · 757 Inlägg

Spärrskafen tycker jag funkar utmärkt som är med i deras lådor.
använder det då jag försöker få loss muttrar på mitt jänkeprojekt.

har misshandlat det rejält med att hänga på ett rör för extra kraft bla.
men jag kanske har tur och fått ett bra skaft smile

Det enda nackdelem med spärrskaftet jag har är den lilla vipparmen där man byter håll på spärren,
den har sållt på lossna men drog åt den sen funka de smile

jag använder deras 180 amp  svets med. funkar bra den med tycker jag.
visst att jag skulle hellre vilja ha en 3fas ger lite mer krämn samt jämnare gång. men till det jag svetsar funkar det smile

sen köpte jag som nödlösning deras lilla domkraft. den är ingen höjdare smile men vad kan man begära för en domkraft för 169 kr smile  går rätt bra att pumpa upp, lite för seg kanske men när man släpper ner bilen! då kommer den med en jävla fart smile går inte släppa ner den försiktigt inte=)

steifan DR!FTT3KN!K3R
31 januari 2009 · 10 427 Inlägg

Biltemas monteringspasta för avgassystem på tub är trevlig att arbeta med.
Lite fastare än vad t ex OKQ8 har i sitt sortiment, dvs pastan stannar kvar
där du lägger den istället för att du får allting på dig istället wink

Volvo 740 GLT 16 VALVE "Der goldene Schwede" (1988)
BMW 323 Ci "Der schwarze Deutsche" (2000)
båge montör och hobby mekaniker
31 januari 2009 · 2 672 Inlägg

gillar biltema, pga priset mestadels! kör med kamrem därifrån, har hållt i två år snart! polyester köper jag där, glasfiber, verktyg, ja det mesta vill säga!

spärrskaften från biltema är kanske itne av bästa kvalitet, dom som följer med i lådorna iaf, har ett som håll i ett och ett halvt år! sen lossnade den knappen man vänder håll med! men ska köpa ett nytt därifrån, har ett mindre som hållt felfritt i ett år nu! riktigt nöjd med det!

provar gärna biltemas saker innan jag köper dyrare, då det kan fungera! gör det inte det så har man lärt sig en sak till!

Jonas Båge
mk1.se gtiklubben.nu
Live the life you love, RIDE ON.
Volkswagen Golf GTD "Smokey Joe" (1990)
Volkswagen Caddy 1,8 16v mk1 "Lilla Blå" (1990)
evilaudio
31 januari 2009 · 16 195 Inlägg

båge skrev:
gillar biltema, pga priset mestadels! kör med kamrem därifrån, har hållt i två år snart! polyester köper jag där, glasfiber, verktyg, ja det mesta vill säga!

spärrskaften från biltema är kanske itne av bästa kvalitet, dom som följer med i lådorna iaf, har ett som håll i ett och ett halvt år! sen lossnade den knappen man vänder håll med! men ska köpa ett nytt därifrån, har ett mindre som hållt felfritt i ett år nu! riktigt nöjd med det!

provar gärna biltemas saker innan jag köper dyrare, då det kan fungera! gör det inte det så har man lärt sig en sak till!

biltemas polyester å glasfiber e inte så billigt.   köper de billigare på SeaSea.

men deras spackel e billigt å funka kalas..

köper rätt mycker saker därifrån när vi bygger bilar.

biltemas "dyra" meckverktyg håller riktigt bra kvalite, kör även me en del av dom på jobbet. efter att ha dragit sönder 3 st bacho spärrringnyckel så lessna ja å tog en likadan fast från biltema å den har funkat kanon i över 1 år.

Senast redigerat av evilaudio (31 januari 2009)

www.supersonic.se de mesta inom PA-ljud
www.stylingwebben.se LEDs,xenon samt MOMOprodukter
http://seastreamsgarage.se/
falloutboy
31 januari 2009 · 1 723 Inlägg

gillar deras grejer. ska man ha det till en bruksbil eller om det är något till hemmet så fungerar det utmärkt. Man får oftast vad man betalar för och är man medveten om det så kan man inte bli missnöjd när det går sönder. nu är jag nöjd för majoriteten av alla deras varor som jag köpt håller än.

Måste rekommendera deras vaxschampoo! personligen tycker jag det fungerar riktigt bra. slår ju aldrig en riktigt vaxning men slutresultatet är ändå mycket tillfredsställande.

DP_RACING TEAM BREEHÄNGERS
31 januari 2009 · 153 Inlägg

köper mycket grejer från biltema, funkar skitfint! tex. gjorde iordning min 850 jag hade sommaren 2008 med bromsar från biltema, då va de oken bak, skivor runt om, klossar runt om samt handbromsbackar och monteringssatser, allt funkade skitbra! å till ett "snorbilligt" pris jämfört med om ja skulle köpt det på tex. mekonomen.. och allt "småtjafs" tex. polyester kopparpasta å sånna grejer är ju skitbra från biltema! kör även med biltemas service grejer såsom filter tändstift m.m. även det har aldrig utgjort några problem för mig! sen finns det givetvis mycket skit också, men överlag så är tamefan biltema budgetmeckarnas paradis!!

//Martin M

projekt 740 drifting - 2009
CLUB402.SE
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang