Kan inte larma av och starta bilen? ALLT är låst, fjärrkontrollerna fungerar inte. V70 -00 (Gamla)

kjelleberg Kjelle
28 oktober 2012 · 12 Inlägg

Behöver verkligen hjälp nu. Drar historian bakom så ska vi se om någon kan hjälpa mig.

Har en V70 -00 (classic), hade varit ute i skogen igår och kom tillbaka till bilen för att lägga in mina saker i bagaget. Bilen hade jag låtit stå olåst av någon anledning( hjärnsläpp? ) Stängde bakluckan med dosan i samma hand som jag stängde luckan med och när luckan gick igen låstes bilen och blinkersen blinkade till som vanligt. Tar upp fjärr kontrollen för att låsa upp bilen igen men inget händer. Håller på och mixtrar med alla knappar och bytar batteri ( hade ett i väskan ) i fjärren men detta hjälper inte.

Låser upp förardörren med nyckel och förväntar mig att larmet ska gå, inget larm och ingen övrig reaktion från bilen. Okej tänker jag, det var konstigt...  Sätter mig i bilen och sätter i nyckeln för att starta, vrider om tändningen och alla lampor tänds som vanligt, fortsätter vrida om för att starta men inget händer. Startmotorn klickar inte ens till, absolut INGEN reaktion och inte ens ett litet ljud när man vrider nyckeln för att starta. Försökte låsa upp dörrarna på knappen i förardörren, ingen reaktion där heller. Går inte att låsa upp. Sträcker mig över passagerarsätet för att testa öppna den dörren istället men icke. Går inte att öppna dom dörrarna heller, inte ens med hjälp av handtagen.


Ringer min kära mor och ber henne köra dom 6 milen upp till mig med reserv nyckeln och en skift nyckel. När hon kommer upp testar jag min andra nyckel men den fungerade inte heller. Öppnar huven för att testa skruva av batteriet och se vad som händer. Låter jorden vara av i en minut och testar igen, ingen reaktion.

Vi bestämde oss för att testa knuffa igång skiten för att se vad som hände.  Vi knuffade och bilen startade, var tvungen att tanka för att kunna komma hem och stannade på en station. Låter bilen stå igång  ( vill inte knuffa igen ), drar i knappen för att öppna tanklocket men såklart är det ju också låst och går inte att öppna. Slutade med att jag fick ställa bilen på en parkering 5 mil hemifrån och åka med morsan hem.

Jag är jävligt beroende av min bil och jag behöver verkligen hjälp. Vad FAN ska jag göra? Någon som vet vad felet är?
Känns ganska olustigt att ha bilen stående där den står nu också....

azaz3l
28 april 2015 · 1 Inlägg

Urgammal tråd men då jag hamna här själv i när jag sökte efter hjälp och lösning så tänkte jag svara iom att jag hittade felet på min med exakt samma symptom.

Har en V70 -97 och där var det säkringen till centrallåset nr 6 i säkringsdosan. Missade denna på första vändan i säkringsboxen så mitt förslag om du har detta problem är kolla alla säkringar vare sig dom har med larmet att göra eller inte.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang