Volvo 850 -93 aut, växellägesgivare?

concrete
18 augusti 2013 · 12 Inlägg

Hej,

Häromdagen gav växellådan upp (givetvis på fel ställe). Plötsligt märkte jag att motorn bara varvade utan att fick riktig fart. Jag stängde av och startade om och sedan kunde jag bara köra på ettans och tvåans växel. Efter ytterligare ett tag började även den oranga pilen blinka. Jag parkerade bilen några timmar och sedan startade jag upp den igen och passade på att dra växelspaken fram och tillbaka ca 15ggr, vilket gjorde att blinkande pilen försvann men bilen ville inte iaf. Jag körde ett tag med de låga växlarna tills jag plötsligt märkte att lådan började växla som vanligt igen.

Jag har läst mig till att det kan vara växellägesgivaren som antingen är paj eller bara behöver rengöras, jag tänkte börja med rengöringen först. Är det någon som har någon annan idé? Om det är rengöring som gäller, hur svårt är det? Jag har på min höjd bytt olja, tändstift och termostat.

Tack på förhand

Deutschman
27 augusti 2014 · 95 Inlägg

Lyfter tråden en aning.

Lider av fel troligtvis orsakat av den så kallade växellägesgivare/startspärrskontakt. Den välkända pilen blinkar trots att bilen i övrigt går som smort. Något grova växlingar kan ske ibland.

Bytte ovan nämnda del idag till en spretans, men felet kvarstår.

Bilen är en 850 -95 automat 2,5 se.

Nu är frågan kan felkoden komma pga växellägesgivaren inte är korrekt inställd eller beror felet på något annat tror ni. Isåfall har ni några ideer. Ala fel jag läst om beror på deffekt växellägesgivare.

Mvh Eric

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang