Hjälp med byte av generator. Volt och Ampere?!

DaveSpruce
10 september 2013 · 1 Inlägg

Hejsan!

Helt ny på forumet för att ställa en fråga om ett byte av en generator.. Sökt redan för att finna svaret men hittade inget konkret varför jag nu skriver ett eget inlägg istället..

Jag har en Skoda Pickup från 2001 där generatorn behöver bytas.. Generatorn som sitter i är lite "speciell".. Söker man efter generator på mitt regnummer kommer en Boschmodell upp (http://www.bildelsbasen.se/?link=item&a … d=25827906).. Det är inte samma som sitter i min bil utan i min bil sitter en sådan här: http://www.mekonomen.se/bil/reservdelar … 1a205609sv

Den är för 6 ribbad rem och är 90A 12V.. Jag köpte en som jag tyckte såg likadan ut men det visade sig att festena var helt annorlunda och jag kunde inte montera den. Den generatorn såg likadan ut (sånär som på fästena) men var bara för 4 ribbad rem och på 70A 12V.

Nu har jag kollat lite igen på beggade delar och det ser ut som att Bosch-generatorn (http://www.bildelsbasen.se/?link=item&a … d=25827906) har samma fästen, den är för 6 ribbad rem men alla beggade jag hittar på LAGA är 70A 14V.. Dock verkar det ju som att det är standardgeneratorn i just min bilmodell, dock ej i min.. Så frågan/frågorna lyder..

Kan jag sätta i en 70A 14V generator istället för den nuvarande 90A 12V?
Spelar det någon roll att där inte är någon extern/avtagbar laddningsregulator på Boschen? Antar där är nåt
inbyggt i generatorn istället? Har bytt laddningsregulatorn en gång på den gamla generatorn, hur byter man den
om det skulle behövas om den är inbyggd?

Ledsen om det är korkade/noobfrågor men jag kan inte mycket om bilar, endast det jag lärt mig genom problem och fix genom åren. Kan skruva och mekka utan problem men vissa saker går över mitt huvud:)

Tacksam för svar, aloha!

David

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang