Ladda batteri och kunna spela stereo etc.

limpthegimp
9 oktober 2013 · 27 Inlägg

Om man köper en större modell av batteriladdare på sådär 50A, och sedan med ett elverk driver detta direkt på batteriet, skulle detta inte då göra det möjligt att hålla elen i bilen igång, nästan (nja, kanske inte) lika effektivt som att ha motorn igång?
Vissa större slutsteg på sådär 400W och uppåt kräver ju såklart väldigt mycket ström (i vilket fall när man drar på max), och då lär ju batteriet behöva hjälpa till i vilket fall.

Planen är att kunna ha bilen på t.ex. en camping i en vecka och med elverk/fast el kunna spela stereon i bilen, kunna hålla kylskåpet igång etc.

Självklart kan det då vara en bättre idé att köpa en lämplig stereo att driva direkt på elverket, men planen är ju då att kunna ha allt "fast och centralt" i bilen utan att behöva släpa med sig extra stereo osv.

Ramlade över denna laddare på google, som ju ändå har ett rätt bra pris?
http://www.byggplast-batprylar.se/Artic … leNo=70502

Expoze
9 oktober 2013 · 2 024 Inlägg

Varför gå över ån efter vatten? Om du kommer att behöva ett elverk till att driva laddaren så kan du ju lika gärna ha bilen igång istället. Elverk är inte populära på campingar heller utan behöver man ström där så hyr man plats med elstolpe.

Svensk mästare Advanced Unlimited 2012 med min Citroën C5. Bygger om och avancerar till 2013
Samarbetspartners:
Ljudbyggaren, Carlenskogs, Nascom
Ford Taunus 2300 GXL "Rackham" (1974)
limpthegimp
9 oktober 2013 · 27 Inlägg

Det är en tanke, att ha motorn igång.
Dock är detta inte tillåtet på vissa typer av festivalcampingar och annat - men elverk är okej. En annan fördel med elverk är att du kan kuta iväg med det och ställa det 20 meter bort för att slippa höra det så mycket, samt slippa avgaserna. Vidare så drivs elverken oftare på en snällare och mer luktfri bensin - samt att dessa drar betydligt mindre bränsle än bilmotorn.
Sen, som jag nämnde, så är ju planen att också kunna koppla in systemet på fast 220-nät där detta finns tillgängligt - och undrar då om en sådan laddare fungerar. :-)

TT-Avant
9 oktober 2013 · 6 851 Inlägg

Det funka med elverk. Har testat detta för mååånga år sedan.

Saab 9-5 kombi 2.0t "Black Core" (1999)
limpthegimp
9 oktober 2013 · 27 Inlägg

Du menar att det funkar med en sådan laddare + elverk?
Dvs att någorlunda kunna försäkra mig om att inte ladda ur batteriet när man dönar på med lite stereo och annat samtidigt som bilen får laddning?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang