Problrm med peugeot 306 -95 (laddlampa och bromsfellampa)

mliljedl
9 november 2013 · 1 Inlägg

Hej,

Har ett problem med en Peugeot 306 1,4 -95.

Jag drar hela historien från början... Det började med att vi bytte kamremmen vilket medförde att vi demonterade både generator och servo remmen, sen justerade vi ventilerna. Sen så tog vi bort mätartavlan för att se vilken sorts instrumentlampor de va eftersom halva tavlan va mörk.
Så kom vi på att vi skulle testa ifall bilen går efter kamremsbytet, så vi startade bilen, fortfarande med mätartavlan borta.

Men nu till problemet.... Efter att vi ersatt dom söndriga lamporna och kopplat in mätartavlan igen så beter sig 2 lampor kontigt åt... Första är laddlampan, den lyser ej och generatorn laddar inte. Men lampan är hel.
På generatorn finns B+ och D+
Borde laddlampan lysa ifall man kopplar kabeln som går till D+ till jord?
Problemet är att vi inte vet ifall felet uppstod vid kamremsbytet eller vid mätartavle demonteringen. Eller om något kan gå söndär ifall man startar bilen utan mätartavla vilket jag inte tror.

Andra problemet är att handbromslampan/bromsfellampan lyser hela tiden när man har strömlåset i andra läget men trycker man på bromspedalen så slocknar den... men vrider man strömlåset till första läget slocknar den men börjar lysa när man trycker på bromspedalen.

Men övriga lampor på tavlan verkar funka som dom ska samt att kontakterna bakpå mätartavlan inte går att sätta på fel plats.

Har någon en idé om möjliga fel ifall inte ett kolbyte hjälper?

Så nu har vi börjat reparera möjliga fel... så vi började med kolen till generatorn så vi demonterade den, och ventar nu på att få nya kol att sätta dit.

Har någon en idé om möjliga fel ifall inte ett kolbyte hjälper?

//Martin

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang