Bmw 325 E92 TDRacing projekt Nr4 (var med från första start)

Nu börjar nya bygget. Jag går igenom hur saker skall göras och försöker ge alla läsarna lite lärdom om hur alla upptåg går till. Du som är lite modig kanske vågar testa något av mina knep hemma, kanske använder du de dagligen? Här får ni iaf följa med igenom hela projektet. Till och med köpet av bilen :D
  • 97 Följare
  • 56 507 Visningar
  • Projektet avslutat 12 juni 2014
psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Hej alla bil tokar smile

Nu startar jag igång mitt nya projekt då Hondan kommer att lämna mig på onsdag och få en ny lycklig ägare. Gå gärna in och kolla på den så ser ni föregående projektens utveckling smile glöm inte o lämna en röst bara.

Efter önskemål sedan tidigare projekt så dras denna tråd igång redan innan bilen står på min uppfart. Varför i helvete då tänker ni? Mina projekt trådar är till för att lära folk med mindre kunskaper om hur man gör och massa tips till bilarna. Jag exponerar även delar och dylikt som mina sponsorer har (dock endast de som används på bilen). I skrivandets stund så startar jag projektet med TDRacing import som huvudsponsor ( webshop.tdracing.se ).
Men övriga firmor är givetvis välkomna att kontakta mig vid intresse.

I denna tråd kommer jag försöka förklara så noga som möjligt med både bilder och skrift om hur jag går till väga mm. Jag ber givetvis om råd mm och om DU har ett tips om vad som bör göras så säg de gärna. Jag ser gärna att du röstar på bilarna oavsett vilket betyg men ser helst att du lämnar en motivering oavsett 1a eller 5a.


Men för att komma till saken och sluta gagga om all info då.
Detta projekt startar som sagt innan jag har köpt min bil. Detta med anledning att tidigare läsare önskat via PM att jag visar vad jag tittar efter mm när jag köper bilen. Jag vill dock påpeka att jag inte är en expert när de gäller e92an och förlitar mig därför på min mekaniska erfarenhet och info hämtat från nätet.

Jag har under ett par veckor letat efter en 330ci (e46) då damen har fastnat för just en Cupe efter vår CTR. Hittade en i Järfälla som vi skulle köpt men den han säljas strax innan jag han köpa den så det blev att leta vidare. Tyvärr så hittades inte mycket e46or som var av intresse, många säljare fick även för sig att de fyllt bakluckan med heroin vid försäljning eller något liknande då de begär något extremt mycket mer en vad bilen är värd. I fredags hittade vi en e92a som såldes för ett väldigt vettigt pris och både jag och damen vart intresserade. Efter att ha insett att den är billigare att äga en en 330 e46a så bestämde vi (ganska mycket hon tongue ) att vi skall ha en nyare bil.

Bilen som är i fokus just nu är en bmw 325 coupe (3 liters 6a). Den står mellan Göteborg och Varberg så de blir ett par mil att åka för mig som bor i Stockholm men de är de värt om bilen är fin.

https://www1.garaget.org/gallery/images/69/68221/68221-8f8101949256f83c193202ea8dc2dd7b.jpg

https://www1.garaget.org/gallery/images/69/68221/68221-17f38c6a143a4888e3bca2109cb166e5.jpg

Här är bilen som jag har i tanke och ni som får sug att sno den kan glömma det smile Redan talat med firman och allt är bokat. Ringde dem direkt när de öppnade igår (satt och räknade ner här hemma).
Har haft att göra med firman tidigare då jag och min vän var och köpte en Saab Turbo x för ett par år sedan. De är mycket trevliga och tillmötes gående och otroligt ärliga om skador mm. I detta fallet var det inte mycket o klaga på. En skada på höger bak fälg sen ett par stenskott och en liten lack skada i fronten.
Bilen är väl utrustad och har allt som jag vill ha, har test suttit både skin och tyg inredningar och skin var inte något för mig i denna bil så de blir textil.

Allt är klart med firman och vi har gått igenom allt jag vill veta över telefon och mail. Så nu skall jag ner på antingen måndag eller i helgen (beroende på vilken dag han som ska ha min CTR kommer). Så bilen skall säkerhets kollas från mig och sedan skall jag test köra. Om allt är bra som jag räknar med så kommer jag att ha med den upp senast på lördag.

Här är en liten lista på de jag kollat innan jag åker och köper bilen:

Utdrag ur Carfax (visar alla besiktningar mm, krockar och annat, även om någon mixtrat med mätarställningen)
Ringt bmw och kollat info om bilen via dem.
Kollat kostnader för att äga bilen (försäkring, skatt och förbrukning)
Jag har även kollat på KVD.se med en värdering om vad bilen är värd med mil och liknande. Denna värdering är inget ni skall stirra er blinda på då många bilar står helt fel men OM ni säljer bilen till en bilhandlare så går många handlare efter den värderingen. Får du därför din bil under priset som det lägsta anges på värderingen så har du oftast gjort en riktigt bra affär. I mitt fall så betalar jag mer en 30 000 under det pris som en bil handlare normalt säljer den för (vilket stämmer rätt bra om man kollar ex blocket). Den står även mer en 10 000 under lägsta privat priserna som kvd rekommenderar. I mitt fall köper jag bilen av en handlare och har där med mycket bättre läge en från en privat, man får i regel garanti på bilen och även försäkring som går att köpa till.

Med bil handlaren så är jag alltid noga med att få en personlig kontakt. Se till att va trevlig och få en bra relation med handlaren då priset ofta blir bättre när du prutar om du är omtyckt och trevlig. Åker du dit och gnäller utan att se de bra sidorna med bilen så säger handlaren att han har för tight marginal redan och han tyvärr inte kan göra något på priset.

Jag förklarade för min kontakt att jag åker närmare 50 mil för att se på bilen och vill inte ha några otrevliga överraskningar när jag kommer ner. Jag bad om bilder på sådant som sällan finns med på sidorna så som motor och paneler som inte syns på bilder. Vissa handlare som har skador på bilarna tar gärna bilder ur andra vinklar och sätter upp priset så du kan pruta när du kommer dit. Denna handlaren är så pass noga med kund kontakten att han till och med skickade en bild på skadan i inredningen som var extremt obetydlig.
https://www1.garaget.org/gallery/images/69/68221/68221-3491f85a36bfa55126915f7904931333.jpg

Jag passade även på att kolla om service bok mm var fylld som den skall och förhandlade till mig en bra garanti på bilen. Valde även 6 månaders helförsäkring för 1200 som du kan köpa till på nästan alla stora bil handlare.

Var även noga med att komma överens om ett pris på bilen innan du åker ner med skador och dylikt som handlaren berättat om i åtanke. Om du sedan hittar fler saker som handlaren inte berättat om så SKA du alltid pruta på de pris du kom överens om på telefon. I detta fallet så har du tyvärr en nackdel när de vet att du åkt långt. Var därför inte rädd att visa att du är beredd på att åka genom att be en vän som är med eller liknande att boka hemresan, ifall att ni inte kan komma överens. De vill givetvis sälja bilen så dyrt som möjligt så de sista 1000 lapparna kan va knepiga att få ner.
Se dock till så du fortfarande bi behåller er goda relation och inte prutar så pass hårt så du irriterar handlaren. Du skall tänka på att du mycket möjligt lär tala med handlaren igen ang garantier mm. Du har fortfarande rätt till garantin men handlaren brukar ofta sköta ett garanti ärende fortare om det är en bra kund som han vill se återkomma.

Nu avslutar jag mitt ord bajsande och hoppas att det kan hjälpa er en del. Planer på vad som skall göras kommer upp om ett tag smile

God fortsättning

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Passar på att få fram lite planer på bilen innan alla alkisar hinner vakna upp till sin bakfylla efter lördagen smile en annan nöjer sig med ett par smirnoff och mys i soffan för att sedan gå upp strax innan 6 och köra tjejen till jobbet 6 mil bort smile (super toffel jag vet).

Men hur som, visst jag har ingen kärra (med bmw logga) just nu men givetvis stoppar inte de mina planer med bilen.  Denna bil planeras bli en diskret kärra som inte skriker för mycket. Gärna en bil som inte praktist taget går upp och knackar konstapeln på axeln och ber som köra ikapp med mig. Har haft tillräckligt och nu skall damen övningsköra. Inget man vill göra när var ända person som går förbi står och glor tongue Men ni som känner mig kan väl ana hur detta kommer sluta ändå. Men jag skall göra så lite som möjligt och visa er billiga sätt att fixa er bil smile

Första planen med bilen?
Färgen så klart, bilen är ganska fin i lacken och inga skrap märken mm. Många vill inte på verka färgerna på bilen då 35-40 000 inte är så kul att slänga ut på en om lack. Men det finns alternativ som många redan vet om men tror är svårare en va det faktiskt är.
Jag kommer därför att "foliera" bilen i en ny färg och idag lutar det åt detta hållet
https://www1.garaget.org/gallery/images/69/68221/68221-6aaae1143926e38acdeebf0d5026317c.jpg
(detta är en 4d och inte riktigt som de jag skall fixa om).
Vinylen är en Matt blå med pearl effekt. En färg jag förälskat mig i men jag vet inte om min dam är lika övertygad. Jag har därför (våghalsig som jag är) uttryckt min åsikt om den blå. Sedan la jag korten i hennes händer. Hon väljer helt vilken färg bilen skall bli, detta kommer jag få äta upp om de landar på rosa men hon har  rätt grym smak så jag litar på henne.  För er som följde förra projektet så var de hon som bestämde kolfiber taket på hondan efter att ha sett de på Elmia förra året.

Nu säger många att detta är dyrt. Visst lämnar du in din bil på foliering så kan du räkna med 10-15 000, men detta väljer jag att göra själv. Många som har lite tålamod och en hjälpande han klara att göra detta själv. Men givetvis så får man förvänta sig ett par misslyckanden i början.
Jag kommer använda mig av TDRacings vinyl. De har lite olika men bara bas utförandet på hemsidan. De flästa filmerna ligger mellan 3200 - 3600 för 30 x 1,52 meter. Vilket räcker och blir över till de flesta bilarna.

Är ni sugna på vinyler så kan ni alltid kontakta dem via sidan.
Webshop.tdracing.se

Vidare i projektet kommer även all krom bli svart. Jag väljer dock att inte lacka mina lister matt svarta utan kommer använda mig av bakljus toning (spray). Detta kommer ge en krom effekt men ändå i svart. Ser klart mycket bättre ut en de matt svarta många har.

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Fogelgren
5 januari 2014 · 437 Inlägg

kan bli intressant detta, följde ditt förra projekt o var nöjd, så kommer säkert bli det igen! smile

psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Fogelgren: Kul att höra smile skall göra allt jag kan för att inte göra dig besviken smile

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
Victor_Ahlander
5 januari 2014 · 203 Inlägg

Prem lagd här me smile

psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Nu så smile
Talade precis med firman. Allt är klart, jag och damen åker ner imorgon men 7 tåget. Så länge provkörning och kontrollen av bilen är ok så tar vi med den raka vägen upp (ingen aning om hur vi åker upp annars).
De har igentligen stängt både idag och igår. Men grabben som jag har kontakt med har så sjukt bra service så han pratade öppnar för bara mig imorgon smile

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
Chippen88
5 januari 2014 · 1 309 Inlägg

Fan va najs, ska bli kul att följa utvecklingen på denna big_smile

Kolla gärna in detta projekt som jag är involverad i.
http://www.garaget.org/EdstromRacing
psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Chippen / Victor: Härligt smile nya bilder kommer imorgon oavsett hur de går. Men är rätt säker på att bilen köps in

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Passar på att slänga ut ett tack till Daniel på Delux bil i Kungsberga.
Var nere för ca 2 år sedan med Thunis och köpte bil där nere, (den gången var de Thunis_90 som skulle ha bil).
Vi var båda förvånade över hur smidigt allt gick och hur tillmötes gående de var. Åkte där ifrån med en Turbo x och fredde (thunis) hade väl ett leende som inte går att misstolkas med Mona lisas.

Jag trodde detta bara var en tillfällighet att jag stötte på en säljare på en "bra dag" men så var de inte. Denna gången så har jag talat med Daniel igenom hela prosessen och han har hjälpt till med allt jag önskat. Knepiga bild förfrågningar, skador som jag kan pruta på (inget en säljare gärna gör annars). De har precis som förra gången öpper på en Söndag bara för oss så vi kan komma ner och titta på den. Alla svar har kommit tok fort och jag får även svar långt efter företagets öppetider.

Så hittar ni någon bil hos dem i framtiden tycker jag ni skall passa på smile

www.Deluxbil.se

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Tricitum
5 januari 2014 · 240 Inlägg

Prem lagt här också, följde ditt förra projekt.
Detta kan bli något intressant också smile

btw, såg att du hade länkat fel, detta är antar jag riktiga länken: http://www.deluxebil.se

psyco Vestfold chiptuning Stockholm
5 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Spiles: haha fail, jo de stämmer smile tack

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
Neo666
5 januari 2014 · 474 Inlägg

Intressant projekt kommer följas smile E92:or är otroligt fina bilar, äger själv en sån smile vad är dina planer för den förutom foliering och lackering av krom ?

Dessutom foliering kommer bli kul , du har tur att din bil inte har M front vilken är ett helvete att göra med en bit wink
Du kan fråga vid frågor om E92 är riktig fan av BMW nu i 10 år

Mvh Arsen

psyco Vestfold chiptuning Stockholm
6 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Finns lite tankar i huvudet men då jag inte sett bilen ännu så håller jag det o sagt smile men M paket är något jag letar efter redan nu. Får mötas upp någon dag i vår och bolla lite ideer wink

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
Neo666
6 januari 2014 · 474 Inlägg

Om du ska köpa ett M paket säger vi , då kan rekommendera denna sida dem har original passform på grejerna
http://www.modbargains.com/

En bekant köpte till sin E92 335i och nu är den med M stukad haha

Lowpass
6 januari 2014 · 1 224 Inlägg

Ska du byta ner dig? ^^

i-vtec Do you?
psyco Vestfold chiptuning Stockholm
6 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Tack neo sådant uppskattas smile
Agge ner kan jag inte säga, hondan är grym men går inte att gämföra med denna. För övrigt står hondan kvar här nere smile

Fan 23 följere och jag har inte ens köpt kärran smile får hoppas på fan att de blir affär nu. Skall ta o fila gaddarna och sedan bege mig ner mot tåget för en lång resa ner mot sveriges baksida (no offence)

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
psyco Vestfold chiptuning Stockholm
6 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Booom! Ny bil inbandlad!

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Chippen88
6 januari 2014 · 1 309 Inlägg

fan va sweet

Kolla gärna in detta projekt som jag är involverad i.
http://www.garaget.org/EdstromRacing
Neo666
6 januari 2014 · 474 Inlägg

Grattis till nya bilen !!!

psyco Vestfold chiptuning Stockholm
6 januari 2014 · 2 405 Inlägg

Tackar smile har nu kommit till jönköping för ett stopp. Blir en tur till favorit restaurangen för en bit vildsvin med rissoni.
Sen fortsätter den långa färden hem smile

Sponsor:
Danielssons bilplåt
Ledworks Sweden
Vestfold chiptuning Stockholm
Porsche Cayenne Turbo "Vestfold chiptuning Stockholm" (2008)
BMW 540i "Vestfold Chiptuning Stockholm" (2007)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang