Volvo 745 -91 dör, lambdalampa lyser

VolvoSimon
30 mars 2014 · 10 Inlägg

Hej!

Jag fick problem med bilan idag och har ingen aning om vad felet är då jag inte är så kunnig. Det hände idag när jag var ute och körde då lambdalampan tändes. Jag kunde fortsätta att köra utan problem men efter ca 5 min så "hostar" bilen till, tappar orken och sedan dör. Efter det går det inte starta bilen förrens att den har stått i kanske 10 min. Då går den igång men strax därefter händer samma sak.

Jag kollade fel koderna på bilen och får följande fel.

Bränsle:

3-2-2 Renbränning av tråden ur funktion
1-3-1 Varvtalssignal saknas
1-3-3 Tomgångsläget på spjällkontakten fel

Fick sagt att renbränningen har med luftmassemätaren att göra och där av går bilen konstigt. Ska testa byte den men är det mer som behövs göras? Och vad är det som kan ha gått sönder eller liknande?

PS. Min tomgång har varit ovanligt hög den senaste tiden vilket eventuellt kan vara problemet för någon av de överstående felen också.

Tacksam för svar

gromitSWE
30 mars 2014 · 1 677 Inlägg

Har du någon tändning? Kolla impulsgivaren vid svänghjulet smile

VolvoSimon
3 april 2014 · 10 Inlägg

Vet inte hur jag ska kolla det smile

Testade ta loss impulsgivaren och rengjorde, satte tillbaka den.. Har även testat byta bränslerelä men samma fel uppstår..

Läste någonstans att resistansen för stift 1 & 2 på impulsgivaren ska ligga på ca 170 ohm och min ligger på 190 ohm.. Testade även mäta precis efter motorn har dött men det gav ingen skillnad.

Felkoderna är fortfarande
3-2-2 Renbränning av tråden ur funktion
1-3-1 Varvtalssignal saknas

och tändningen klagar på
1-4-4 Lastsignal

Några ideér om vad de kan vara?

Känns inte som att det är LMM som är fel då den funkar perfekt och sen stendör den snabbt.. Kan ibland ske en förvarning genom att hosta till innan... Men jag kanske har fel?

Senast redigerat av VolvoSimon (3 april 2014)

VolvoSimon
4 april 2014 · 10 Inlägg

Jag har testat att byta impulsgivaren men det gav inget resultat det heller..

När bilen dör känns det som att den inte får tillräckligt med soppa.. Låter man den stå i någon min så går det köra en liten bit igen innan den där och sen kan processen upprepas.

Jag har även märkt nu att min bränslepump som sitter under förarsätet inte låter någonting, men ibland går bilen att starta ändå. Kan det vara där någonstans som felet sitter?

VolvoSimon
21 april 2014 · 10 Inlägg

Hej igen!

Har inte hunnit med så mycket det senaste så har därför inte kunnat skriva här smile

Men jag fick tips av en kompis att byta styrboxen och har testat det nu... Jag tog ut bilen och testkörde utan några större problem. Efter ett tag började lambda lampan lysa och jag var rädd att samma sak skulle uppstå som tidigare men bilen verkade klara sig utan några uppfattade symptomer förutom att temperatur mätaren gick ner till hälften ibland för att sedan gå upp igen.

När jag kom hem kollade jag koderna och fick följande fel.

Bränsle:

1-1-3 Lambdareglering vid övre gräns (för mager)
2-1-3 Fullastläge på spjällkontakt
3-1-2 Knacksensorsignal saknas

på tändningen fanns inga felkoder.

Är det någon som vet vad som kan vara felet nu? Bilen verkar ju gå just nu iaf men kan vara bra att kolla och åtgärda felen ändå.

Tacksam för svar

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang