Volvo V70 med Försämrad Motorprestanda

Cryger
12 juli 2014 · 86 Inlägg

Hallå!


Jag har en Volvo V70 2.5FT av årsmodell 2010 där jag fick felmeddelande ''Försämrad motorprestanda''. Och därmed blev motorn oerhört trött!

Jag har tid hos Bilia nu på tisdag. Men då jag har så dåligt tålamod så lämnade in den till en mindre verkstad här i ''orten'' och frågade om dom kunde kolla vad som var fel. Senare samma dag hämtade jag bilen hos dom och dom sa att dom inte hittade något. Felkoderna dom läste ur så stod det att det är fel på EVAP systemet, men det visste dom inte var det var. Nehe tänkte jag då blir det väl Bilia iallafall. Jag startade bilen och felmeddelandet var borta. jag vevade ner rutan och frågade om dom tagit bort felkoderna utan att ha åtgärdat felet, svar ja.......

Såååå...Nu vet jag ju iallafall vad felet är, det är EVAP! När jag pratade med Bilia så sa dom att dom vill ju gärna ha felkoder, annars kan dom få svårt att hitta felet. Jag sa att det är EVAP det är fel på, men dom vill ändå gärna ha felkoder.

Så min fråga är, finns det kvar felkoder i bilens dator? Eftersom att bilen fortfarande går dåligt (dock inte lika dåligt efter att klantskallarna raderade felkoderna), men den är fortfarande trött jämfört mot vad den var innan allt detta hände? Tror bilen att den är ''hel'' när felkoder är raderade? Eller ligger det kvar någonstans eftersom att den fortfarande inte går som den borde?

Det jag tycker att Bilia kan göra isåfall är ju att felsöka. Men då blir det säkerligen betydligt mycket dyrare än vad det skulle vara om felkoderna var kvar.

Admin på VOLVOSofSWEDEN
Bor söder om Stockholm, kör en V70 -10
bronco_z
13 juli 2014 · 604 Inlägg

Felkoderna kommer tillbaka om dom är relevanta för felet. Helt normalt arbetssätt att radera och se vilka som kommer tillbaka. Lite klantigt dock att inte skriva ut koderna.

Luktar det skit och smakar det skit, då är det nog skit!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang