Köpråd: S60 T5 -06 italien import

shputnik
22 juli 2014 · 31 Inlägg

Tja! Nu är det dags för att byta upp sig har jag tänkt! Är inne på att skaffa mig en S60 T5 då jag har hittat som verkar prisvärd. Det är dock en bit att åka så jag har inte haft möjlighet att titta på den än. Men, jag har ringt firman och allting verkar som det ska, bara att den är importerad från italien, jag frågade dock inte när den var det. Min frågan är om det är något man ska se upp med på just italien importerade S60 eller är de exakt likadana som de svenska? Vet att på de äldre V70/850 så var det lite annorlunda motorer från de svensksålda, är det samma på de lite nyare varianterna? All dokumentation finns från både italien och sverige och det ska enligt firman vara samma effekt osv som på de svensksålda.

Tack på förhand! smile
Mvh

horbybonnen
22 juli 2014 · 1 160 Inlägg

motor brukar endast vara på 2 liter pga skatteregler

shputnik
22 juli 2014 · 31 Inlägg

Precis det jag också har hört, men det var tydligen 260hk som det ska vara i en T5a, så undrar om det är så på senare årsmodeller?

AX3L
22 juli 2014 · 398 Inlägg

En carfax vore väl på sin plats om inte annat. Risken finns ju att den kommer från ytterligare ett land och bara mellanlandat i Italien. Jag tror iof det är vanligare i de nyare EU-länderna, men det är ett sätt att tvätta bort skrotningsstämpeln på bilar från tex USA eftersom kontrollen i Sverige när den kommer från eu är betydligt mindre än från tex usa.

djukk34
22 juli 2014 · 309 Inlägg

Känns rent generellt onödigt att köpa en svensk bil importerad från Italien. Det är värt några tusen för att få en svensksåld. Speciellt när du väl ska sälja den..

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang