Volvo 940 ltt 97, råkade ställa laddet förhögt, bilen dog när den kom upp på 1 bar

Dromz
25 juli 2014 · 2 Inlägg

hej, jag har ett så kallat t kors och bilen laddade 0,6 bar utan chip för det är ju det man brukar ladda, sen var det så att jag skulle skruva igen t korset helt och få orginal ladd så jag gjorde det men den ladda fortfarande 0,5/0,6 så jag skruvade lite åt andra hållet och provkörde, kolla lite för dåligt på laddtrycks mätaren när jag körde så märkte jag helt plötsligt att bilen liksom typ dog, varv mätaren stannade och jag släppte gasen på en gång, sen gick den normalt,  fatta inte riktigt vad som hänt så jag kolla på laddtrycks mätaren och gasa lite och märkte att den bara fortsatte gå upp mot 1 bar , släppte typ runt 0,8 men den hade gått upp mer tror jag. så då stannade jag på en gång och skruvade ner landet, men nu undrar jag om bilen kan tagit mycket stryk av det här, är rädd att jag pajade någonting. den typ spikade tror jag, om inte bilen har någon automatisk tänd brytare när den får för högt ladd, för det va typ så det var, som att man vred av nyckeln i 1 halv sec. men iallafall undrar bara om motorn kan tagit mycket skada.





mitt först in lägg så vet inte riktigt om det är rätt tråd men hoppas det
Mvh

Tobzter
25 juli 2014 · 3 144 Inlägg

De är nog ingen fara den stryper helt enkelt för att du ladda för mycket.har hänt mig också när ja hade pysventil. men rekommenderar att fixa ett chip så kan du ladda 1 bar utan problem

Dodge Charger SE "Magnum 440" (1972)
Westergren Large Cap
25 juli 2014 · 1 816 Inlägg

Låter som att den spikade, ja.
En gång är inte speciellt allvarligt (vet dock inte skick på motorn osv) men händer det upprepade gånger kan det börja hända tråkiga saker i motorn...

Skruva ner laddet till 0.6 kg igen och kör så tills du hittar ett chip. Först då kan du ladda ~1 kg utan att behöva känna dig lika orolig.

Dromz
25 juli 2014 · 2 Inlägg

tackar för svaren, tror på det ni säger så då får man hoppas på det bäst! ska fixa några chip så fort jag kan

Senast redigerat av Dromz (26 juli 2014)

Vita_Vargen
26 juli 2014 · 1 281 Inlägg

Org. bränslemapp pallar väl inte med laddtryck på över 0,7-0,8 så då går den för magert=börjar spika och tändningen slås av för att skydda motorn.

turbodeath
26 juli 2014 · 2 452 Inlägg

ja orginalchip hänger inte med över 0,6....o ltt laddar ju bara 0,35-0,4 orginal så man ska inte upp utan chip...

döden kommer tillbaka
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang