BMW 320 e46 elfel

willebw
30 juli 2014 · 2 Inlägg

Hallå!
Ja nu är det så att jag har lite problem med min bil (bmw 320 e46 -01).

Det började för två veckor sedan, helt plötsligt under färd dog elen i bilen.
Det började med att batterilampan började lysa följt av ABS, antispinn, airbag osv.. Tillslut funkade inte ens blinkers/tuta.
När jag stannade startade inte bilen igen. Den var helt död.
Jag kollade alla poler så det satt som det skulle.
Jag stoppade batteriet på laddning i garaget och pluggade in det dagen efter full laddat då startade den som det skulle men batterilampan lyste fortfarande, den laddade alltså inte.

Efter många om och men konstaterade vi att generatorn var slut eller iaf kolen i generatorn (den har gått 21.000mil).
Sagt och gjort köpte ny generator skicka in den på verkstad och fick den bytt, den funkade kanon i ett par dagar tills elen dog igen.
Precis som förra gången lamporna börjar lysa (förutom batterilampan?) och den startade inte igen när jag väl stängt av den.

Jag undrar nu vad felet kan vara egentligen då jag inte är jätte bilkunnig..

Uppskattar alla tips o svar
MVH William!

Mew
30 juli 2014 · 2 152 Inlägg

Har ni testat att byta batteri?

Drönirettab
30 juli 2014 · 21 761 Inlägg

Mät på batteriet vilken spänning det är. Om det visar minst 12,4 V så vrider du nyckeln till startläge samtidigt som spänningen mäts, men är spänningen lägre så sätts batteriet på laddning tills det blir fulladdat och sedan mäts spänningen vid startförsök.

Det kan ju hända att batteriet är dåligt, speciellt efter att ha blivit mycket urladdat ett par gånger. Går det inte att starta bilen (dvs att spänningen på batteriet sjunker mycket när startmotorn körs) fastän batteriet har fulladdats så testar du ett annat batteri. När du får igång bilen så kollar du att generatorn laddar ordentligt, mät både på generatorn och batteripolerna. smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang