Slutsteg forstätter att brinna upp...

Marcuselwinson
21 augusti 2014 · 12 Inlägg

Tjena! Skulle då behöva lite hjälp med detta krångliga och iditioska slutsteg som jag kör på. Detta är andra gången det har hänt och jag har ingen förståelse varför detta fortsätter hända.

Jag kör på ett Carpower Power 1/1000D slutsteg, med detta så styr jag en Blackbass-300 12 tums sub.

Kan ej riktigt komma ihåg första gången men slutsteget stängdes av och det börja lukta bränt i hela bilen. Lämnade in det och de trodde att det var nätdelen som ej orkade driva det, då hade jag det kopplat så att subben går ner till 1ohm som slutsteget ska klara. När jag fick tillbaka nytt så koppla jag subben så att den gick ner till 4 bara istället för de trodde att det var de som var problemet.

Efter 1 dag så kör jag då med en polare, spelar ganska mjukt och stereon stänger av. Det börjar lukta bränt i bilen igen... Och exakt samma sak har hänt.
Ska nu antagligen få nytt slutsteg igen men har inte en aning hur jag ska göra för att förhindra att detta ska hända igen.

Självklart spelar jag ganska kraftigt men tycker att slutsteget ska klara av detta?
Jag har kopplat Strömkabel och lågnivå + remote på olika sidor av bilen. Strömkabeln tror jag består av 30mm och jordningen har jag aldrig märkt av att det ska vara problem med den, Så nu ber jag någon kunnig kanske komma med tips om vad det kan vara för problem?

Nu när det hände sist så spelade jag mjukt och hade haft igång det i max 5 min.
sadsad

MVH marcus, Riktigt tacksam för svar!!

lighter22
22 augusti 2014 · 436 Inlägg

plocka fram multimetern och mät spänningen

vid batteriet
vid strömanslutningarna på steget

gör detta både utan att ha igång något samt när du spelar music.

låter som ett ström problem kola upp hurpass tjocka strömkablarna är.

cavis Servicetekniker
22 augusti 2014 · 138 Inlägg

du skriver att jordningen har inte verkar vara problem med men hur har du kopplat jorden? och har du dragit en extra kabel från -polen på batteri till karossen för annars har du bara "orginaljord" och den kan vara för klen

Amatör
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang