Köpråd Avgassystem S40 T5

Apexed
22 augusti 2014 · 25 Inlägg

Tjena, till att börja med så är då detta mitt första inlägg i forumet som jag följt dom senaste åren utan att vara medlem! ( Dvs skriver jag något på fel ställe eller liknande så hojta gärna till! )

Men till saken, är i full rulle med att köpa mig en S40 T5, det är alltså inte köpet som ska rådas, jag har läst allt som internet har att erbjuda och övervägt det med min egna erfarenhet till att det blir av!

Min tanke med denna bil var att möjligen starta en projekt-tråd då jag har en del höga tankar om vad som kan göras med den, och här kommer första av många frågor:

Om jag vill ha en riktigt elakt vrål när jag sätter mig i min dream-machine och rullar iväg så är ju självklart tanken att byta avgassystem (Chippning, luftfilter m.m är redan bestämt att det ska bli) men jag är inte alls säker på vad jag borde göra, har läst mycket där många sagt "Kolla youtube och bestäm dig för det ljudet du gillar mest", men mitt problem är inte att få till ett exakt ljud, utan att få information om vad som gör att ljudet blir högre utan att det ska vara löjligt (Raka rör).

Men för att vara den som är den så kan jag länka till
https://www.youtube.com/watch?v=dd9RcSE4mgk
Hade gärna haft lite högre än honom vid start och låga varv men när han börjar varva vid ung 1:50 så tycker jag det låter riktigt gött

Tanken var att byta till Simons, Ferrita, JT eller något annat liknande beroende på rekommendationer.

Så vad rekommenderar ni om man vill att det ska vrida på lite huven utan att väcka ungen i barnvagnen?

Hur mycket måsta man byta? hela vägen till katten eller ännu mer?


Jag är fullt medveten om att inlägget blev längre än det behövde vara men det är vad det är,

Extremt tacksam för alla åsikter smile

Senast redigerat av Apexed (22 augusti 2014)

Brinnut
22 augusti 2014 · 61 Inlägg

Jag blev lite kär i 3" catback från JT för några år sedan när brorsan hade det på sin Saab 2.0T.
Lät som vilken symaskin som helst om man körde normalt. Om man däremot klippte på ordentligt så vrålade det ut skönsång så det stod härliga till.

Apexed
23 augusti 2014 · 25 Inlägg

Hm, det kanske är något att satsa på, funderar lite på hur det skulle vara att byta till en sportkat o vad det kostar osv... Kommer nog komma till den punkten att jag har för mycket att välja på så tar första bästa

Mack855
23 augusti 2014 · 1 354 Inlägg

Ska du byta till sportkatt så måste du ha programvara för det (om inte katten i sig är väldigt ren) annars får du problem med avgasvärden och felmeddelande i bilen. Och du får fint ljud med catback men byter du downpipen får du ännu mera muller smile Sen har det och göra med om du har en eller två dämpare, placering på dämparen (långt fram eller långt bak) och så självklart hur grova rören är smile

Apexed
23 augusti 2014 · 25 Inlägg

Ah okej, trodde inte att det skulle vara en så stor operation med katten, man kanske skulle sats på JT catback med en dämpare helt enkelt?

Mack855
23 augusti 2014 · 1 354 Inlägg

Funderar själv på ett Simons med racepipe istället för första dämparen, du får nog ett fett ljud med ett 3" ifrån jt. Om det låter för mycket med en dämpare då vet jag inte, upp till dig.

Så stor operation är det la inte egentligen. Börja med catback sen pratar du med trimfirman där du ska chippa/ trimma bilen hos så byter ni bara downpipen och till sportkatt när det ska göras enligt deras trimsteg smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang