Nissan 350z, blinkers-ljudet m.m. funkar ej. Fel på BCM-enheten?

MPv6
2 september 2014 · 240 Inlägg

Hej!

Har lite funktioner i min Nissan 350z som har lagt av efter att bilen var på verkstad och lite grejer fixades för ca 1,5 år sen. Har inte kört med den så mkt alls men tänkte att jag skulle få igenom den i besiktningen nu. Och då var jag och frågade lite om detta på bilprovningen, vad som krävs. Det som krävs är att man måste höra ELLER se att man blinkar inne i kupén.

Det är nämligen så att både de blinkande pilarna på instrumentpanelen och click-click-ljudet har lagt av. Men alla blinkers runtom hela bilen på utsidan funkar som de ska, så jag vet inte riktigt vad som krånglar.

Följande fel uppstod samtidigt:

1. Klickljudet när man blinkar funkar ej
2. Pilarna som ska blinka blinkar ej
3. Spaken returnerar inte automatiskt efter att man har blinkat, svängt och rätar upp ratten igen, man får dra tillbaka spaken till "neutralt läge" manuellt
4. När jag har kört bilen, stänger av och öppnar dörren med lyset på så kom det förut en varningssignal om att lyset är på, som sig bör. Denna varningssignal har också lagt av.
5. Dioden för larmet blinkar inte längre.

Men som sagt, blinkers funkar på utsidan, men besiktningen kräver nån slags markering inne i bilen också tydligen. Jag läste för ett tag sedan om nån i ett forum som hade EXAKT samma problem. Nån Nissan-tekniker svarade att alla dessa funktioner styra av BCM, body control module. Tror det heter "styrenhet" eller nåt på svenska. Finns på skroten för runt en tusenlapp. Jag har för mig att det är en liten box som sitter nere vid säkringsdosan inne i kupén, nere vid pedalerna. Har också hört att det inte bara är att byta en sån utan att den på nåt sätt måste kodas till ett specifikt exemplar av bil.

Flera har sagt att klickljudet styrs av nåt slags relä, men eftersom det var flera funktioner som la av samtidigt tror jag det snarare är denna styrbox.

Någon med samma fel? Erfarenheter av BCM, att byta den, om den måste kodas etc? Tacksam för svar!

/Markus

Joxson Proud 350Z owner!
4 september 2014 · 540 Inlägg

Hej!
Det låter ju faktiskt som att det är din BCM. Men har tyvärr ingen erfarenhet av att byta den sad
Har inte läst att den måste kodas dock.

MPv6
4 september 2014 · 240 Inlägg

Har bokat tid för en felsökning i nästa vecka hos Nissan här i stan. Förhoppningsvis kommer de fram till nåt så man vet vad som behöver åtgärdas istället för att börja byta grejer och gissa.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang