Stulen, trashad och hittad CRX, tips och råd om vad jag ska göra med den?

Ichtyostega
17 september 2014 · 107 Inlägg

Min lilla Whie Pearl stals för ett par veckor sedan, hon var i riktigt slitet skick.
Motorn skuren, solblekta sportstolar, lacksläpp här och där, någon repa i fälgarna och halvt riven inredning pga larm & ljudinstallation.

När jag nu fick tillbaka henne var hon i ännu sämre skick!
Hela kjolpaketet är förstört, sidokjolarna kanske går att rädda med lite glasfiber och en jävla massa spackel.
front och bak-balk är knäckta så troligtvis är hela bilen ramsned. Tändningslåset är förstört och stolarna troligen mögliga eftersom bilen stod ute med rutorna nedvevade i någon vecka.

Försäkringsbolaget vill lösa in bilen och skrota, men det vill ju självklart inte jag.

Vad tycker ni?
Vad säger man till föräkringsbolaget för att få en så bra deal som möjligt?

Jag funtar på att köpa en ny bil med en liknande motor och flytta över upphängning, avgas och inredning samt bygga om kjolpaketet. Lite nytt, lite gammalt.

Eller är det bara att ge upp och säga hejdå till min kära?

Jag ordnar fram några bilder alldeles strax smile

Mew
17 september 2014 · 2 160 Inlägg

Är bilen så pass sliten som du säger, och om den redan var sliten när du blev av med den, vore det bästa ur en rent ekonomisk synpunkt definitivt att förhandla fram ett bra pris med f-bolaget (var inte rädd för att stå på dig och neka deras första bud) tills du är någorlunda nöjd. Sedan är det sentimentala värdet en helt annan sak, och jag misstänker att det är just det som är anledningen till att du vill behålla henne.

Skulle bilen däremot vara ramsned så är det inte mycket att diskutera, då är det mer eller mindre bara att låta f-bolaget lösa in den. Surt, men det är inte ekonomiskt försvarbart att reparera en sådan skada, ens om man gör det själv (det sentimentala värdet borträknat).

Edit: Bara undrar, vet ni hur de stal den? Knäckt tändningslås säger du, men med en skuren motor lär de inte ha kommit långt. tongue

Senast redigerat av Mew (17 september 2014)

Ichtyostega
17 september 2014 · 107 Inlägg

Tack! Det är ju det också att jag har inga kvitton what so ever på bilen, kanske på en uppsättning sommardäck. Och då är jag rädd att jag får en struntsumma för na sad

Vad säger man när man förhandlar då?
Jag har aldrig varit i kontakt  med försäkringsbolag vid en sån här fråga tidigare.

Så tanken på att köpa en annan crx och flytta över lite saker är inte på tapeten heller?
Att rikta om bilen tror jag inte är aktuellt för mig, för mycket jobb som du skriver.

Det är det som är så sjukt skumt!
Nyckeln satt i tändningslåset när jag såg bilen sist innan stölden. Det går endast att låsa dörrarna med nyckeln, inte ens inifrån vid handtaget.
När bilen hittades var dörrarna var låsta (ch rutorna nedvevade, inte ens krossade!), nyckeln är borta och tändningslåset förstört.

Och med tanke på där bilen stod vid hittandet så tror jag att de har bogserat bort bilen, alltså satt bogserlinan i frontbalken. och sen puttat in bilen i skogen med däck emellan bakbalken och deras bil.

Jag har så sjukt många frågor som jag nog aldrig kommer få svar på... sad

AX3L
17 september 2014 · 398 Inlägg

Redan ju kan du kolla på vad en motsvarande bil på blocket kostar, spara gärna några annonser. När försäkringsbolaget kommer med ett bud argumenterar du efter vad motsvarande objekt (ålder och mil främst) kostar på blocket. Leta objekt som är i ganska bra skick och ganska dyra, och försök argumentera varför din bil är värd lika mycket. Bilder på din bil är ju såklart en stor fördel.

Med lite tur kanske du kan köpa bilen igen, om du vill ha den. Det är tydligen inte helt ovanligt att försäkringsbolaget säljer bilar de löst ut.
http://www.porsche.nu/forum/archive/ind … 27992.html

Ichtyostega
18 september 2014 · 107 Inlägg

Tack AX3L

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang