Volkswagen 1.8 T ~98 - Startar inte

Badabiiing
19 september 2014 · 3 Inlägg

Hej har som sagt en Volkswagen 1.8T som är helt död när jag vrider om nyckeln. Inte ett ljud från motorn bara ett litet ljud som skulle kunna vara elektriciteten när man vrider om nyckeln kanske ? Det låter typ "eeeeeeee" lite lågt.


Så lite kort vad som har lett upp till detta är att bilen har läckt olja. Både motorolja och hydraul olja. Har fått fylla på ganska ofta. Hydraul oljan 1 gång i veckan full tank. Och motoroljan blev jag lite förvånad att den läkte så pass mycket av den också så bilen har rullat några dagar helt utan motorolja tror jag. Jag skulle gissa på att det rör sig om 5-7 dagar utan motorolja men jag är inte säker.

I vilket fall som helst så upptäckte jag detta och gick och köpte motorolja och fyllde på hela flaskan vilket ändå bara blev lite drygt halv full.  Och sedan körde jag med bilen i 2dagar ungefär utan att något hände men sista dagen när jag startade bilen på kvällen hörde jag att den inte lät som den ska när jag startade den men det gick bra att köra, men när jag skulle starta bilen dagen efter så var den helt död.

Så min fråga är tror ni att motorn har skurit eller kan det mycket väl vara något annat fel ? Det jag funderar över är om jag ska ta bilen till verkstad eller inte....

Jag kan inget om bilar men jag tycker det var konstigt att jag kunde fylla på olja och köra bilen ~2 dagar och SEDAN dog den. För mig känns det som att det kanske kan vara att den inte skurit då eller ? Men jag kan som sagt ingenting så snäll hjälp smile)

Mvh Mikael

Badabiiing
21 september 2014 · 3 Inlägg

Ingen ?

Badabiiing
8 december 2014 · 3 Inlägg

Snälla hjälp !!!

zshoe Kokar ris
8 december 2014 · 923 Inlägg

går startmotorn runt? har du ens tillräckligt med ström i batteriet? prövat att kabla igång?

"står inte v tec för turbo motor?? satans jävla skit snackare överallt!"
BMW Z3 "zshoe" (1999)
keykey
8 december 2014 · 163 Inlägg

Badabiiing skrev:
Så min fråga är tror ni att motorn har skurit eller kan det mycket väl vara något annat fel ? Det jag funderar över är om jag ska ta bilen till verkstad eller inte....

Ett enkelt sätt att kolla om den skurit är att försöka bogsera igång den om du kan få hjälp med det. Om det går har den inte skurit, om hjulen inte går runt utan är "låsta" är motorn skuren. Kan ju även testa att dra runt motorn med ett dragskaft+hylsa på vevaxelbulten. Är det stumt har den skurit. Men som sagt, prova först med mer kräm till batteriet så det inte är något så simpelt som dåligt batteri!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang