Montera extra belysning bak i skuffen på skåpbil. Behövs säkring/relä?

mekkarn
30 september 2014 · 226 Inlägg

Har sett på jula att man kan köpa lysrör du monterar inuti bilen. I min caddy är belysningen bedrövlig så jag tänker koppla in mer belysning.
Min tanke är att dra från en lampa som finns på plats och sen seriekoppla två lampor/lysrör/ led eller vad som är smidigast.
Krävs det då en säkring på kabeln som fortsätter till odm nya lamporna?
Vilket motstånd ska den ha isf?

mb_pucken
30 september 2014 · 5 087 Inlägg

Jag skulle använda mig utav led då dom drar minst ström och då minskar risken att du överanstränger originalkablarna och då behöver du ej relä. Byter du sen original lampan till en led lampa så spar du ström där med.
Hurvida du behöver en säkring beror på om du går ner i kabelarea. Minskar du arean på kabeln till nya lamporna så bör du koppla in en säkring.
Vill du ha en lampa som drar mera ström skulle jag rekommendera att du kopplar dom nya lamporna via ett relä. Men tycker du ska satsa på led så dom lyser mest och drar minst med ström smile säkring väljer du efter vilken kabel du använder till den nya belysningen.

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
Mercedes C250DT "BabyBenz" (1997)
mekkarn
30 september 2014 · 226 Inlägg

Tack för ett fantastiskt bra svar! Då får det bli led! Den enda lampan sitter långt ner på sidan? Ja hur dumt kan man sätta en orginallampa bak i skuffen????
Så den kabeln måste förlängas och ev vill jag ha två ledlampor.
Med area menar du då samma tjoklek?
I chefens bil sitter det som en led ramp som lyser upp otroligt bra där bak. Med en sån så räcker det ju jättelångt med en lampa.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang