Val av bilstereo!

Mecke
3 december 2014 · 13 Inlägg

Tjeena!
Ska köpa ny stereo från min skitiga originalstereo som jag har kört medans pengarna inte fanns att byta upp sig.
Kör dubbla gas 12" på totalt 2000w rms/4000w max, det jag blev rekomenderad av försäljaren var att jag skulle dra på med en lite dyrare stereo när jag ändå lagt så mycket på basarna och steg. Det jag då undrar är vad jag borde köpa?

En huvudfråga jag då undrar är kommer en stereo med 13 band istället för 3 band göra stor skillnad? dom har ju fler inställnings möjligheter men skulle inte säga att jag är den som kommer sitta och pilla in alla inställningar till perfektion. Givetvis vill jag att det ska spela väldigt bra men om en dyrare stereo är bara överflöd?

Budgeten ligger väl på upp till 1000 men kom gärna med bra förslag!

Har kikat främst på denna- http://www.brl.se/sv/artiklar/alpine-ute-72bt.html
Även lite på denna- http://www.brl.se/sv/artiklar/kenwood-kdc-120ry-.html

Vilka märken köper dom som är noggranna med ljudet men inte betalar skjortan?

Fjong
3 december 2014 · 1 494 Inlägg

Stereon är väldigt viktigt för att få bra ljud så jag håller med om att det är dags för en uppgradering om du inte har en vettig. Banden i EQn ställer du ju in manuellt för att få ljudet som du vill ha det (boostar/dämpar en viss frekvens) å fler band betyder att du kan styra fler olika frekvenser om det är rätt sätt att förklara det.
OBS! Antalet band avgör inte hur ''bra'' en stereo låter.

Personligen så skulle jag rekommendera att du går upp i pris å köper en lite finare stereo, tex Alpine CDE-178BT Vill du inte lägga en förmögenhet så kan du ju se om du hittar en stereo i bra skick begagnad, men smakar det så kostar det smile Provlyssna lite olika om du har möjlighet, det är ju du som ska bli nöjd och ingen annan.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang