Köpråd: Prisvärd bil till föräldrarna

DiskBengt Inte Feltema
25 februari 2015 · 156 Inlägg

Hallå! smile

Föräldrarna, nyblivna pensionärer, ska byta bil. Ekonomin står i fokus och de vill ha en bil som är så prisvärd som möjligt och som framförallt håller ett tag framöver då detta troligtvis blir sista bilbytet. Billig och lätt service, soppasnål, gärna så underhållsfri som möjligt i övrigt.. Ja, ni förstår.

Krav som finns förutom det ekonomiska är kombimodell, säker och lättkörd samt lite motorstarkare än standard då de har husvagn (de har 160hk bensin idag och det är lagom). De funderar över en dieselbil för husvagnsdragandets skull, men då de inte åker så mycket i övrigt (ca 1000 mil per år) så är det frågan om det är ekonomiskt försvarbart?

De har en Mazda idag som de varit nöjda med, och de har tittat närmare på just Mazda, Toyota och dylikt, samt en del på VW Passat och Volvo, men de är rädda för att det blir dyr service på andra än japanska/dylika bilar. Årsmodellen ska vara så ny som möjligt och budgeten är max 130k, men helst under 100k.

Frågan är vad som är smartast - köpa en nyare bil med dyrare inköpspris eller en lite äldre välbehållen och ha marginal till service osv?

Ös på med förslag, de är mer än tacksamma! smile

Senast redigerat av DiskBengt (25 februari 2015)

Mvh // DiskBengt aka GRDL
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang