SAAB 93 sportsedan arc -04

rorbellil
3 mars 2015 · 2 Inlägg

Hej

Köpte i fredags ovanstående saab som rullat 8400mil. Var i lördags ute en kort sväng och gjorde några ärenden, när jag sedan skall starta den på söndag så är den mer eller mindre död. Det klickar egentligen bara till i motorrummet och sen händer inget mer. Efter några försök blinkar lamporna i taket och det går sen inte låsa bilen med nyckeln ut  måste låsas manuellt. Får startat igång den med startkablar och annan bil och kör en timme för att försöka ladda upp batteriet. Igår måndag så är det samma sak igen att den startar inte. Klockan är nollställd och radion funkar inte, ju fler start försök man gör så slutar er el att fungera. Kör man med "ljustutan" så dör halva instrumentbrädan. Kan det vara så lätt att det är batteriet som är slut? Och att det bara är slumpen som gjorde att det hände när jag är bilen  i två dagar? Eller kanderade vara något annat? Har tänkt att köpa en multimeter idag för att mäta batteriet. Då jag inte är så haj på detta så hade jag uppskattat tips/hjälp.

Tack på förhand

kajc
3 mars 2015 · 311 Inlägg

Låter som att det är dags med ett nytt batteri. Men innan du byter:
Har du provat att ladda det över natten med en batteriladdare?

rorbellil
3 mars 2015 · 2 Inlägg

Nej det har jag inte gjort faktiskt. Tror du det kan va värt att testa? Han som hade bilen innan har nog mest kört kortare resor med den. Sen har den även stått i värmegarage till att nu stå ute, kan de oxå påverka? Behövs mer kraft för att starta en kallare bil?

kajc
3 mars 2015 · 311 Inlägg

Jag skulle prova, att ladda upp batteriet först. Glöm inte att lossa ena polen innan du laddar.
Billigast/enklast :-) Sen, med nyladdat batteri kan du mäta spänningen över batteriet med motorn igång. Du bör ha en högre spänning än 12,5-13 volt.
Då ser du om bilen laddar som den ska.
Givetvis, med motorn avstängd ska du ha 12V över batteriet.

Senast redigerat av kajc (3 mars 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang