Nytt frontsystem = funderingar

firrefisken
27 mars 2015 · 108 Inlägg

Tjena, håller på att fixa nytt framsystem i min bil. Stött på små problem. Jag ska alltså sätta in nya midbasar och nya diskanter i dörrarna.
Orginaldiskanten är fastsatt med små klämmor som håller den på plats, lätt att ta av och så men funderar på hur jag ska sätta fast den nya diskanten som inte passar i orginalfästet. Ska jag köra med silikon eller smältlim eller något liknande? Hur har ni som bytt ut orginalljudet gjort i era bilar?

När jag ska sätta fast midbasarna, kan jag sätta dom direkt med skruv i de färdiga hålen eller ska jag använda en högtalaradapter? Anledningen till att jag frågar är för att adaptrarna jag har köpt inte passar 100% i de färdiga hålen vilket betyder att jag måste göra nya hål vilket jag helst vill undvika.

Sen undrar jag hur jag ska göra med delningsfiltret. Ska jag våga sätta fast det i dörren om det får plats med risk för att det blir fuktskadat (jävligt dålig isolering i dörrarna, bara två små gummisträngar) eller ska jag lägga delningsfiltret tillsammans med alla slutsteg i bagaget men då måste jag ju dra 2 par kablar till varje dörr istället för bara en. Vad är effektivast?

Tackar hjärtligt för era svar!

MVH Niklas.
Seat Leon Stella 16V 1,6L 02.
valstadkillen
28 mars 2015 · 1 523 Inlägg

vad för bil och vad sitter diskanterna orginal och vart i dörrarna sitter middarna?

Peugeot 207 (2006)
firrefisken
29 mars 2015 · 108 Inlägg

Har redan löst problemen men tack ändå!

MVH Niklas.
Seat Leon Stella 16V 1,6L 02.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang