Rostlagning och rostskydd i dörr, klarlack eller linolja?

DavidH
19 april 2015 · 104 Inlägg

Hej, jag håller på och åtgärdar rost på min bil och det finns lite i nederkant på insidan av några dörrar och jag har slipat med stålborstrondel så plåtrent jag kan och det blev rätt bra och sen kört rostätare på det och ska sen spackla med glasfiber och lacka.

Inuti dörrarna är det lite rost framförallt i botten nära där jag slippade utanpå och jag har försökt slipa bort det innuti men det är svårt att nå så det blev kvar lite så  jag öste på med rostätare på det.

Jag tänker att det nu troligtvis kan finnas lite rost kvar nere i fogen i dörren som jag inte kommer åt och jag är medveten att det kommer igen förr eller senare men jag vill inte svetsa och göra det superseriöst, jag vill åtgärda så det ser fint ut i några år till förhoppningsvis och jag ska rostskydda sen för långsamare spridning.

Och jag undrar då om nån vet om jag ska låta det va bara rostätare på inuti och sen spruta linolja efter jag lackat utsidan eller ska jag köra klarlack på insidan innan jag kör med linolja i dörren, det jag tänker på är att klarlacken skyddar ju mot vatten men släpper inte igenom linoljan särskillt bra och linoljan kan ju tränga ner och sakta ner rost som ligger djupare än jag kunde slipa men linoljan torkar ut och kan lämna det öppet för vatten innan nästa behandling så vilket tror ni är bäst och hur tänker ni?


En annan relaterad fråga, sprutar man tunnflytande som linolja bara i botten på dörrarna där det brukar samlas vatten eller i hela dörrarna? jag tänker på att det ev kan bli väldigt kladdigt på rutan om hissanordning får olja på sej.

En till fråga, finspackel, blir det också hårt och en skyddande yta som glasfiberspackel?

Senast redigerat av DavidH (19 april 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang