Gjort mig med eftermarknadsstereo, säkring brann..stank brand i kupén!

eddiboy
20 april 2015 · 204 Inlägg

Okey, så här är det:

Köpte en V40 från 2001 i höstas. Förra ägaren hade inte originalstereon utan en eftermarknadsstereo som INTE gick på tändningen, mkt irriterande. Efter mycket om och men så lyckades jag installera en ny stereo med aux bl.a (från biltema) att fungera i bilen. Kopplade ström och högtalare med "riktiga" skarvhylsor och inga sockerbitar. Efter ett tag började stereon att dö när när jag körde på gupp eller mest bara slumpvis närsomhelst. Ljudet försvann men strömmen till stereon fanns kvar så displayen såg helt normal ut. Efter diverse felsök så antog jag att det borde vara nåt glapp i själva enheten från biltema. Bytte idag och köpte då istället deras billigaste för 200 kr. Skitsamma för mig. Kopplade in och halleluja så verkade allt funka. Ut till bilen nyss och dubbelkolla att aux funkade, yes funkade där med. Efter nån minut började det l lukta brand..säkringen hade smält och ingen skön känsla i min kropp. Satt bara en femma-säkring i enheten så amatör som man är tänkte jag att jag sätter väl i en 15-säkring istället, kan väl inte skada?

På med stereon igen och direkt gick säkringen och jag tyckte mig kunna skymta nån orange brandliknande inne i själva enheten..

Någon som vill försöka sig på en gissning vad i helvete som gått fel?

Feltemas billigaste stereo håller inte måttet? Jag har felkopplat på nåt sätt ändå?

Blir så jäkla trött bara  hmmhmm

gamlingen
21 april 2015 · 5 198 Inlägg

varför tror du det sitter en 5 a säkring..jo för att den ska gå om det blir nåt fel... vad kan då hända om man sätter dit en 15 a ? mao om en 5 går,,, ja då är det nåt fel, och då hjälper inte en 15,, du ser ju vad som hände.. ur med skiten och felsök alla kablar. Koppla INTE in nåt innan du är säker på att allt är ok,, anlita gärna nån som vet vad denne sysslar med.

eddiboy
21 april 2015 · 204 Inlägg

Mm..det har du rätt i. Som du märker har jag inte koll. Ska kolla med grannen, hobbymek med koll på det mesta. Tack för ditt svar smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang