Passat-05, 1,8 t 9000mil, blå avgasrök

Issis
2 maj 2015 · 3 Inlägg

Vad är det för fel, och vad ska jag göra?
Verkar som jag köpt en riktig problembil. Haft den ett halvår, och diverse strul hela tiden.
Nu detta med röken, och ibland då en konstig obestämbar lukt.
Samt att det står vatten under passagerarsidans golv..

Senast redigerat av Issis (2 maj 2015)

Evildan
2 maj 2015 ·

1.8t?

Issis
2 maj 2015 · 3 Inlägg

Ja, har lagt till det i rubriken..

MickeZ2
2 maj 2015 · 47 Inlägg

Vanligast när det kommer in vatten är att dräneringen i "fågelbadet" är igensatta, annars hade en kompis problem med sin passat och det var dräneringsröret till ac'n som var täppt. Sitter mot torpeden på passagerar sidan under mattan.

simlar
3 maj 2015 · 5 525 Inlägg

Blå avgasrök tyder på att motorn bränner olja, t.ex dålig/glapp turbo och/eller dåliga ventiltätningar.
Kan även vara igensatt vevhusventilation eller att kolvringarna inte håller tätt.

Senast redigerat av simlar (3 maj 2015)

Volvo 360 GLT "Rödingen" (1988)
Volkswagen LT31 "Luppen" (1983)
Issis
3 maj 2015 · 3 Inlägg

Vad är fågelbadet?
Jag hade en kompis som tittade på den, och uteslöt de flesta läckor, förutom just till acn. Tror jag får ha ett proffs att titta på den. Vad kan det kosta att komma åt och laga acläckan?
Ev. fel med motorn? Vad kommer detta att kosta? Vad anser ni som är kunniga på detta? Ska jag sälja bilen med tanke på alla problem, eller försöka reda ut dem, och sen hoppas att den ska gå många mil till?
Den har ju bara gått 9000 mil enligt mätarställningen. Kan man lita på det, eller den kan vara manipulerad? Jag köpte den för 35000 förra året.
Är som ni förstår helt okunnig och ointresserad av bilar. Behöver en bil till nöjeskörning, men är inte beroende av den till jobbet.
Tacksam för alla funderingar och svar.

Senast redigerat av Issis (3 maj 2015)

MickeZ2
4 maj 2015 · 47 Inlägg

Hej fågelbadet brukar man ibland kalla utrymmet i motorrummet där batteriet sitter, där sitter även friskluftsfilter och databoxen. Under batteriet och under bromsservot sitter det var sin dränering och denna brukar sätta igen, skall kontrolleras vid service men det kanske inte alltid blir gjort. Om dessa två ställen är igentäppta så fylls utrymmet med vatten upp till kanten till friskluftsfiltret och det vatten som därefter fylls på hamnar i friskluftsfiltret och därefter kan det leta sig in i kupén. Det kan nog rymmas en 10-15 liter vatten där...

Dräneringen till AC´n är för kondensvattnet som blir när man kör AC´n. Det är en ca 5 cm lång gummistos som sitter mellan fläktpaketet och golvet på bilen. Viker man undan mattan på passagerarsidan fram så ser man denna. Bara att lossa och göra rent där med.

Finns säkert andra ställen vattnet kan komma ifrån, men de jag nämnt kan nog vara värt att kolla upp!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang