Audi A6 2001 C5: Problem med nivåreglering bak

Mervolic Yawn...
3 maj 2015 · 3 151 Inlägg

Ja, då skulle det börja strula lite då... roll

Bilen har varit snäll hittills så det kan vara värt besväret att fixa detta. Så länge man kör är det inga problem, så allt funkar på så vis, men när bilen har stått ett tag så kan det IBLAND hända att baken sätter sig ner mot backen, oftast på en sida bara men ibland på båda sidor.

Jag antog först att detta orsakades av en trasig bälg eller tryckslang, men eftersom det inte sker varje gång blev jag lite fundersam. Bör inte heller vara problem med kompressorn, för när bilen är igång funkar det fint, kompressorn går igång när man låser upp bilen, och när jag kör från parkeringsplatsen så är bilen i rätt nivå igen.

Finns det någon sorts ventil som kan kärva eller så? Eller är det läckage i kompressorn när den stannar i ett visst läge? Jag vet inte riktigt hur det fungerar.

Problemet yttrar sig alltså olika från gång till gång, och det verkar vara helt slumpmässigt när och var det sker. Jag har provat att parkera i lutning, uppe på en knöl med ena hjulet, osv, men det verkar som inte ha någon betydelse.

Ibland sjunker bilen ihop 15 minuter efter att jag parkerat den, ibland kan den stå i flera dagar utan minsta tecken på läckage. Vet inte var jag ska börja söka.

Tips?

Mervolic Yawn...
4 maj 2015 · 3 151 Inlägg

Ingen som har en gissning var problemet ligger? Tips på hur jag kan felsöka systemet på bästa sätt mottages gärna också...

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang