Drivaxlar Renault Megane 04

Ingensomvet
4 maj 2015 · 84 Inlägg

Hej

Jag köpte för en tid sedan en Renault Megane. Som ståt på verkstad i flera veckor nu PGA ursprungsfel. Nu när jag äntligen har fått tillbaks den har jag fått problem. När jag köpte den lät drivknutarna. vi kom överens om att jag skulle få köpa dom till självkostnadspris och få rabbat på bilen. Drivknutarna är redan betalda i priset. Men nu vill säljaren dra sig ur för dom påstår att det inte går att byta enbart Yttre drivknut trots dom säljs löst. Utan dom säger jag måste köpa hela drivaxlarna. Stämmer detta? någon som skruvat Renault?

Det är en Renault Megane Phas II 2.0 Touring från 04 uttagen 05

Jag trodde det satt med låsring och Splines. men jag kanske har sån otur att jag måste köpa nya Axlar?

Tacksam för alla svar.

-Razz
5 maj 2015 · 67 Inlägg

Har du och verkstaden/säljaren kommit överens om något där du fått påskrift eller kvitto på vad som ska göras är det klart att motparten måste fullfölja detta.

Sånt här kan dem inte komma med i efterhand, det är sådant de får ta med dig som kund innan köp och överenskommelse.

BMW e46 320i "Razz" (1999)
Audi A6 C5 2.7 Biturbo "Low N Dirty" (2000)
bronco_z
5 maj 2015 · 604 Inlägg

Ganska vanligt att knutarna inte finns att köpa lösa på Renault. Men har säljaren tagit på sig att byta knutar så få han väl göra det, sen hur han gör det är ju inte ditt problem.

Luktar det skit och smakar det skit, då är det nog skit!
Ingensomvet
5 maj 2015 · 84 Inlägg

Han skulle inte byta dom. däremot fick jag avdrag på bilen mot att jag köpte delen som krävdes för att det skulle funka. Men han anser att problemet är större än vad vi skrivit kontrakt på och vill inte hjälpa till längre. men när vi diskuterade så var jag rätt tydlig med att vi skulle göra vad som krävdes för att åtgärda problemet.

Jag har pratat med en Renault mekaniker idag. han säger så här

Citat
Det stämmer att Renault inte säljer drivknutar löst utan istället drivaxeln komplett.
Men det ska gå att dela drivknuten från axeln.
Slut Citat

Jag har hittat drivknutar till min bil så det är inget problem att hitta knutar. Jag visste bara inte fall dom gick att byta eller ej. Men nu verkar det ju så. smile så bara att Handlaren kastar fram knuten han lova mig som står i avtalet.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang