(video) Opel Astra F -97, går mycket ojämnt/svagt efter en 30-40mils körning, bytt tändstift + tändkablar utan framgång

karag
6 maj 2015 · 1 Inlägg

Körde Göteborg-Tranås förra veckan (22mil enkelväg) och på vägen hem så kändes det som att motorn vart mycket svagare, blev mycket påtagligt i uppfösbackar där bilen tappade hastighet. Motorn går mycket dåligt/ojämnt på låga varv och hela motorn "skakar" mycket mer än vad den gjort innan, som att det vore obalans på något sätt.

Första tanken var att något tändstift gett upp men jag bytte alla fyra utan någon som helst skillnad. Bytte då till nya tändkablar utan någon som helst skillnad. Kollade sedan gnistan från samtliga kablar och de såg likadana ut.

När jag plockar bort tändhattarna en i taget med motorn igång så blir det knappt någon skillnad i tomgången när jag plockar bort från cylinder 1,2,4 vilket känns lite skumt? Nedan har jag filmat när jag plockar bort tändhattarna:

https://www.youtube.com/watch?v=niifvTUdR4o

Kan även tillägga att när jag skulle byta tändstift så var det rätt mycket olja i de två mittersta tändstiftshålen så jag har beställt ny ventilkåpspackning. För övrigt gick bilen mycket bra innan resan till Tranås. Den har gått ca.12000mil och jag har bara haft bilen i ca.6 veckor sad

Vad tror ni kan vara fel?

Senast redigerat av karag (6 maj 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang