Köpråd: Pålitlig och prisvärd mellanklass (för 60-80 000)

Elpdelz
21 maj 2015 · 2 Inlägg

Hej!

Jag och min flickvän är nu klara med våra studier, så det är dags att börja arbeta. Vi är därmed i behov av att införskaffa en bil. Ingen av oss är särskilt haj på, eller intresserad av, det där med bilar så vi är väldigt tacksamma för hjälp av den samlade expertisen.

Vi tänker oss en budget på 60-80 000. Bilen kommer att köras tur och retur till arbete cirka 35 mil per vecka (mestadels landsväg), utöver det eventuella helgutflykter (således drygt 2000 mil/år). På önskelistan finns:

- Bra bränsleekonomi enligt ovanstående körmängd.
- Så lite krångel, och så underhållsfri som möjligt.
- Säker, bekväm, och inte alltför liten, då den ändå skall pendlas med en del.
- Hyfsad förvaring, och okej baksäte vid transport av kompisar.
- Möjlighet till transport av skidor vintertid (eventuellt köpa till takbox), transport av cyklar sommartid (på taket eller dragkrok).
- Stereo med AUX.

Vi ämnar ha bilen i 2-3 år innan det kanske blir dags för något annat och vill naturligtvis att den skall ha så bra andrahandsvärde då som möjligt.

Modeller som vi har tittat närmre på efter vår specifikation är bland annat Toyota Prius, Volvo V50 och VW Golf kombi. Samtliga verkar man kunna få en bil från omkring 2008, som gått 10-12 000 mil.

Tar tacksamt emot input kring för- och nackdelar med köp av olika modeller, vad man skall tänka på, och förslag på eventuella andra modeller att undersöka närmre. Är också lite fundersam kring det där med diesel, är det vettigt för vårt användande? Även förslag på vettiga annonser i Stockholmsområdet tas emot med glädje.

Mvh,

_Blue_Speed_ Ljuva 90-tal
21 maj 2015 · 1 128 Inlägg

Är ni inte bilintresserade så passar en Prius utmärkt, en bränslesnål hybrid som inte drar till sig många blickar. Bränslesnålast av de bilarna du räknade upp. Dock så lär du inte hitta en Prius med dragkrok, jag har för mig att dessa inte får ha en dragkrok alls?

Nöjeskör närproducerat
xXSammy
21 maj 2015 · 6 566 Inlägg

Hybridbilar får ej ha dragkrok.

Kolla på Ford Mondeo MK4 smile (2008-2014)

De/Dem
Elpdelz
21 maj 2015 · 2 Inlägg

_Blue_Speed_ skrev:
Är ni inte bilintresserade så passar en Prius utmärkt, en bränslesnål hybrid som inte drar till sig många blickar. Bränslesnålast av de bilarna du räknade upp. Dock så lär du inte hitta en Prius med dragkrok, jag har för mig att dessa inte får ha en dragkrok alls?

Malheus skrev:
Hybridbilar får ej ha dragkrok.

Kolla på Ford Mondeo MK4 smile (2008-2014)

Tack så mycket för era svar och synpunkter. Dragkroken underlättar, men är inte obligat då cytklarna får transporteras på taket istället. De få gånger om året ett släp behövs kan vi låna en bil.

Malheus, vore tacksam för lite mer motivering kring varför du rekommenderar just Mondeo. Vad är det som är bra med modellen? Har kikat lite på Ford tidigare, men då främst på Focus. Har även tittat på Opel Astra, som känns som en liknande modell som Focusen.

Med vänlig hälsning,

Muttley
21 maj 2015 ·

Prius får ha en krok för cyklar men inte släp.

Annars finns de ju utmärkta cykelhållare även till priusen.

AX3L
21 maj 2015 · 398 Inlägg

Helt klart är ju att du bör kolla mot Japan i allmänhet och Toyota i synnerhet. Är komfort en prioritet skulle väl Lexus (som också är en Toyota) också vara ett bra alternativ. Nöjdast ägare i många tester. Jag kan de modellerna för dåligt dock, men IS2 nånting heter väl deras mellanklass med normal motor?

Juggen1988
22 maj 2015 · 161 Inlägg

Jag har en Prius och jag är väldigt nöjd med den. Men en värdig utmanare i den klassen är Honda Jazz, drar lite, god kvalitet på delarna samt utmärkta last möjligheter för en bil i Golfklassen.

http://www.blocket.se/goteborg?q=Honda+ … th&cp=

Toyota Prius HSD 1.5 "Den feta systern Bettan" (2009)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang