Saab 9-3 stereo???

cazzman
22 maj 2015 · 30 Inlägg

Hej!

Är helt okunnig när det gäller bilar, är saab fantast och bytte nyligen tillbaka till saab och köpte en saab 9-3 SC vector, 2005.
Blev både förvånad och besviken över bilens minst sagt simpla och krångliga stereo :-)
Har googlat och läst här och där och insett att det är inte bara att byta ut bilens huvudenhet utan att bilen vägrar starta m.m.
Har läst att det går, men att det är en trög och tidskrävade historia. Jag ringde även cd bilradio i göteborg men han som kunde saab var inte där men att dom har kablage m.m. och att dom installerar så jag antar att man kan lämna bilen till dom så att dom byter ut hela paketet.

Men jag är inte ute efter en flådig stereo med plattskärm eller monsterljud, utan vill bara kunna köra bluetooth genom mobilen. Vet att det finns adaptrar som tex belkin men då för att koppla en sådan måste man ha en AUX ingång och inte ens detta har bilen, har kompisar med betydligt äldre och skruttigare bilar som i alla fall har AUX.

Jag läste någonstans också att några har bytt ut bara själva cd- enheten så jag undrar om detta är möjligt? Om jag byter ut bilens orginal cd till en stereo med cd, kortläsare, bluetooth och AUX ingång om det bara är att koppla in denna till huvudenheten och på så sätt kunna koppla mobilen via aux ingången och spela upp i bilens huvudenhet?
Eller är det som allt annat med denna modellens stereo ett jäkla meckande o kopplande?
Tanken gick ju att om jag sätter in en stereo så går den som cd- enhet och kopplar jag mobilen i AUX ingången och spelar upp musik att det ska fungera som att man spelar en cd men så enkelt är det säkert inte med tanke på hur korkad och krånglig stereon verkar vara :-)

Om någon undrar vilket stereopaket jag har vet jag inte för jag har läst att det minsta, saab audio ska ha högtalare i instrumenpanelen och två i skuffen.
Jag har dom tre i instrumentpanelen, en i varje framdörr samt dom två i skuffen (som förövrigt låter klenare än en klockradio :-) om man frågar mig)

Hälsningar
cazzman

snhy
10 juni 2015 · 3 Inlägg

Det är AS2 (150W) du har i bilen, totalt 7 högtalare.
Att bygga om ljudsystemet med ny stereo är krångligt i och med fiberoptiken mellan enheterna, men inte omöjligt smile
Finns en del trådar här på garaget som visar hur de gjort.

Det jag skulle ha gjort om jag var du vore att köpa kabeln för AUX som du monterar i mittkonsollen och aktiverar med tech2. Sen är det bara att köpa en bluetooth-adapter som du kopplar in i AUX:en.

//n

cazzman
30 juli 2015 · 30 Inlägg

Har släppt tanken på att byta stereo :-) Och har varit inne på att få ett AUX uttag monterat. Kikade lite på Tech2 men 4500:-???
Skickat ett mail till cd bilradio o se vad dom skulle ta betalt för att montera, kan ju inte kosta lika mycke som en Tech2, annars är nog nästa steg att sälja bilen men det vore synd för bilen är ju superskön.

Fredrik_Rangert Egenföretagare
30 juli 2015 · 999 Inlägg

Det måste väl finnas någon firma som kan aktivera AUX ingången för en vettig kostnad?

Här finns en som säljer AUX-kablar för 30 dollar:

cazzman
20 augusti 2015 · 30 Inlägg

Hej igen!

Fick tummen ur igår och skrev till en bilfirma som är återförsäljare till saab och frågade om dom monterar AUX uttag och programmerar så det fungerar.
Fick svar idag att det var bara att lämna in bilen så gjorde dom det över dagen och priset skulle vara 1900:-
Ni som gjort detta, är det ett rimligt pris eller dyrt? Har tittat och själva AUX uttaget kostar ju inte så himla mycket och även tittat på filmen när en monterar ett AUX uttag och det är ju inget rymdraket projekt, men sen är det ju själva programmeringen för att stereon ska känna igen AUX uttaget men tar det verkligen sån tid att priset blir 2000 spänn?

Någon som vet om det måste vara just en saab återförsäljare eller kan man lämna bilen till en annan bilfirma och om dom kan göra själva programmeringen?

WRL857
24 augusti 2015 · 59 Inlägg

Själva aux-kitet kan du nog köpa för runt 400-500. Resterande pengar är installation och aktivering med Tech 2. Gör du inköp och montering själv kan du nog komma ner i pris eftersom aktiveringen typ tar 5-10 minuter.
Monteringen är inte speciellt svår heller som videon visar.

Saab 9-5 Aero "Wrolle" (2005)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang