Opel astra -01 servo?

lak09cfa
26 maj 2015 · 2 Inlägg

Bettan har sedan en vecka fått mig att öka min konsumtion med ett par 1000%.

Det hela började i samband med att jag bad en bekant lyfta bilen för att kolla efter läckage från avgasröret då jag åkte på en 2a på besiktningen, rasslande ljud vid uppvarvning. Snubben som kollade tog fram en blåslampa och körde jämna med röret samtidigt som en kollega täppt röret - menade på att man kan se ifall det pyser ut någonstans. Vi hittade inget.

När jag väl ska köra ut bilen så märker jag att servon inte fungerar alls. Sitter elservo i kärran och den har olja i behållaren. Sedan har servon fungerat till och från, oftast direkt vid start men kan lägga av utan förvarning vid körning och likaså hoppa igång. Samt noterat att den den viner lite subtilt när man vrider lite på ratten stillastående. Hos mekaniker noterades glapp i jordningen av servopumpen som åtgärdades men har fortsatta problem.

Efter googlande så är arbetshypoteser, som jag förstått, som följande: 1) Kass batteri/generator (kontrollerat hos mekaniker), 2) kass servopump.

Byta pump kostar enl. verkstad uppåt 10k vilket inte känns så bekvämt.

Har ni några tankar om vad det kan röra sig om?

Jag har bakgrund inom vården och man kan tycka att första stycket med bakgrund är irrelevant, men jag har svårt att bortkoppla det faktum att man gått med en blåslampa under bilen. Det är möjligt att det är en slump men jag kan inte bortse från det och hoppas någon med mer kunskap inom mekanik kan göra den kopplingen.

Senast redigerat av lak09cfa (26 maj 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang