Mazda MX-5/Miata går dåligt ibland

Koontra
26 maj 2015 · 14 Inlägg

Hej,

Det börja med att när jag besikta bilen i April så hade den för höga avgasvärden. Jag lämnade in den på verkstad som bytte tändstift och pröva med ny lamdasond (satte tillbaka gamla) men det hjälpte inte och nästa steg var att byta katalysatorn. Jag tog hem bilen och gjorde det själv. Jag besikta bilen igen och nu gick den igenom med bra avgasvärden.

Sen jag ställde på bilen i mars har det hänt några gånger att bilen gått dåligt men då har det räckt med att snudda vid gasen eller köra 5m så har motorn börjat gå bra igen.

Men på vägen hem från besiktningen stannar jag för att handla och när jag kommer ut igen och ska köra så går bilen dåligt (tror den inte går på alla cylindrar?). Motorn går grovt och skakar mycket speciellt på låga varv, på lite högre varv så går den jämnare men fortfarande uppenbart att något är fel. Den är också väldigt orkeslös och går nästan inte att köra. Jag hann köra ca 500m tills jag insåg att det inte skulle släppa.

Nästa dag när jag startar bilen går den bra igen.

Årsmodell: 2000
1.8
Olja, oljefilter och luftfilter bytt i december då jag köpte bilen (kört knappt 200 mil sen dess)

Någon som har en ide om vad som kan vara fel?

engolf
26 maj 2015 · 3 235 Inlägg

Sitter det separata tändspolar på den? Börja med att kolla om det är gnista på alla stift.

Koontra
26 maj 2015 · 14 Inlägg

engolf skrev:
Sitter det separata tändspolar på den? Börja med att kolla om det är gnista på alla stift.

Japp det är separata. Ska kolla gnistan men det borde inte vara något fel eftersom bilen går som den ska igen, för tillfället.

engolf
26 maj 2015 · 3 235 Inlägg

Ett klassiskt fel när en spole börjar bli dålig.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang