Ford Escort XR3I 89a får bränsle till fördelaren men inget från fördelare till motor samt död varvmätare

Norrby89
24 juni 2015 · 320 Inlägg

Har efter en nedrans massa strul kommit till ett stopp i mitt fixande inför semestern..

bilen gick felfritt förutom att lyftarna knackade en aning vilket gjorde att jag beslutade mig för att byta topp (hade en komplett motor). efter detta fick jag ingen tändning samt att varvmätaren dog. det första visade sig vara en platta vid insuget som jag hade glömt skruva fast där det satt två jordkablar. varvmätaren är fortfarande ett mysterium för mig.

problemet som uppstod nu är det att motorn inte får någon soppa.. pumpen går utan några problem när man drar på tändningen å stänger av sig efter några sekunder så fort den byggt upp tryck till bränslefördelaren, dock så tar det där stopp, är ett MFI system och har provat att lossa på en av kopplingarna som går från fördelaren till spridarna och sedan start vilket borde resultera i att det pulserar soppa vilket det inte gör..

allt jag har gjort är att jag har bytt topp samt så gott som hela tändsystemet. har även kopplat ur larmet som sitter i bilen men antar detta bara blockar tändningen..

så min fråga nu är ifall någon har någon aning om vad det kan tänkas vara för fel? iom att allt funkade innan jag bytte toppen, alla kontakter osv sitter på sina platser.

ber om ursäkt för halv bibel å hoppas att någon har någon aning om vad det kan va för fel..

Edit: värt att tillägga är att jag har fått igång han på startgas, dock funkade det ca 10-14 gånger sen nu vägrar han det också, får bara ett svagt poff från avgasröret

Senast redigerat av Norrby89 (24 juni 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang