Ligger felet på Xenonkittet eller någon tändstift?

kahh
4 juli 2015 · 139 Inlägg

Hej kunniga bilister. jag har sedan ett tag tillbaka haft problem med min högra lampa och just den. Köpte för mindre än ett år sen ett xenonkitt och har funkat utmärkt fram tills den dagen jag hjälpte min bror få igång hans hoj.

När vi kopplade in startkablarna så kom det några gnistor dels för att min brorsas start kabel "mynstucke" inte gick och öppna tillräckligt mycket för och få en stadig grepp om bil bilbatterin. Sen va det inget mer med det. kvällen därpå så märkte jag att jag fick ett meddelande "right headlight dipped" på min skärmen som vissa audi eller kanske alla har. Lampan slocknade men vid en omstart av bilen så fungerade den igen. Dvs när lampan slutade lysa så stängde jag bara av bilen, starta om den och lampan kom igång igen.

Jag har dessutom fått en ny ballast och lampa från SC styling de var vänliga nog och skicka nya när jag beskrev problemet. Men nu knappt 2 månader efter har jag fått samma problem igen och därför börjar undra om det verkligen är ballst+lampa det är fel på eller nåt annat på bilen?

Tacksam för lite tips och svar från er som kan detta betydligt bättre än mig!

Mervolic Yawn...
4 juli 2015 · 3 151 Inlägg

Hur har du kopplat in xenonballasten? Direkt på originalkablarna eller via ett reläkablage?

Vilken styrka är det på xenonballasten? 35 watt eller mer?

Låter som om ballasten inte får tillräckligt med ström, jag skulle ha börjat med att se över alla jordpunkter så du har ordentlig kontakt där.
Min andra gissning är att kablarna du använder är för tunna, eller att du har högre förbrukning i bilen som leder till spänningsfall. Spänningsfallet är troligen inte tillräckligt mycket för att ballasten i sig ska påverkas, men däremot kan kablarna och jordpunkterna bli otillräckliga. T ex kanske AC och fläktar jobbar hårdare nu när det är varmt? Eller har du utökat ljudsystemet?

En enkel felsökning när det kommer till xenon är att byta plats på ballasterna, så den som sitter på vänster sida hamnar på höger sida. Är problemet fortfarande på samma sida? I så fall är ballasten inte trasig i alla fall; då kvarstår bara två möjliga fel - xenonlampan eller strömförsörjningen.

kahh
5 juli 2015 · 139 Inlägg

xenon kittet jag köpt är dessa: http://www.scstyling.com/universaldelar … tandard-h7

jag har inte utökat ljudsystemet eller nåt liknande. Enda jag ändrat på bilen är lamporna, dvs xenon konverterat. Ärligt talat så vet jag inte min vän som jobbar med bilar kopplade inte de åt mig, ska visa han detta meddelande du har skrivit här, så får han kolla upp allt det där så får jag återkomma med svar. Har haft xenon konvertering innan men aldrig upplevt dessa problem. Ibland kan det gå flera dagar eller till och med veckor innan detta uppstår och har jag otur kan det hända 2-3 dagar på raken

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang