V8 volvo penta båtmotor

Landerman
6 juli 2015 · 8 Inlägg

Har haft ett problem med motorn i ett par år till och från. Men nu verkar det kört: när jag körde båten i 25 knop ca 1,5 Tim och gick ner till ett par knop i ca 1 Tim och skulle dra på så gick inte motorn rent gjorde Max 15 knop (maxfart 43knop) körde ca 30 min så jag kunde ta mig in till hamnen där den la av (bogsering sista 100 m) helt och hållet och inte gick att starta igen. vred även på fördelarn men den hackar och går lika illa ändå.
Dagen efter kollade gnista från tändspole och var ok och motor startade utan problem och går kanon på tomgång och olika varavtal.
så nästa dag åker vi igen i 25 knop i 30min därefter 5 knop i ca 1 timme går hur bra som helst men sen när jag ska dra på igen så hackar motorn och lever fan till han lägger av igen. efter en timme startar den och jag hackar mig in till nästa hamn.
Jag har elektronisk tändning och bytte från orginal till pertronix för några år sedan när den gamla gick sönder.Bytte även tänspolen då. Fördelar lock kablar. Det sitter en multi batteri isolater se bifog fil med kylflänsar som blir djävulsk varm? Motorns modellår är -94 men utbytt -06
Citera

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang