Opel corsa - 88 tickande ljud (nu med video och ljud!)

Timoat
21 juli 2015 · 59 Inlägg

Hejsan!  Som sagt min corsa har börjat ticka,  endast när jag använder gasen.  Trycker jag kopplingen i bottnen och släpper gasen försvinner det.  Finns i alla växlar.  Det är inget knackande.  Farsan säger att det är ventilerna som måste justeras.  Vad tror ni andra?  Verkar vara många som rekommenderar oljebyte  ect i  andra trådar men det har jag inte så tar koll på.  Mineral/syntet ect.  Så lite hjälp med vilken typ av olja hade varit uppskattat! Är det bara att köra till verkstaden eller finns det något jag kan testa själv först. Min första bil och jag gillar henne,  går som en symaskin!

Jag planerade köra upp till sthlm från Båstad på ons. Bör jag avvakta med det?  Håller mig runt 100km/h även på motorvägen.

Tack på förhand,

Tim


https://youtu.be/FBJx-5Rhu_A

Senast redigerat av Timoat (31 juli 2015)

Timoat
31 juli 2015 · 59 Inlägg

Bumper denna med ny info!

Stortag
31 juli 2015 · 298 Inlägg

Lite svårt att avgöra från videon, hur låter det på tomgång? Vilken motor har den? Jag provade kolla upp en 88ans corsa med 1.3 motor den hade iaf hydrauliska ventillyftare. Men om oljan inte blivit bytt tillräckligt ofta kan det bildas en massa skit inne i motorn. Isåfall kan du prova lägga i någon form av motorflush vid oljebyte så du får den urstädad. Angående vilken olja så det kan du kolla upp på sidor som denna t.ex. http://www.mobiloil.se/Sweden-Swedish-L … ector.aspx

BMW 525i (1995)
Nissan Leaf (2022)
Timoat
31 juli 2015 · 59 Inlägg

Hejsan, tack för svar!  Låter inget vid tomgång,bara normalt.  Den har den motorn, 1.3i. Är det att fördel att ha hydraliska ventil lyftare? Har int3 bytt oljan sen jag köpte den för 2 år sen.

LocKtar Herr
31 juli 2015 · 1 722 Inlägg

Låter som lyftarna.

There's no need to fear, UNDERDOG is here!
Tum
31 juli 2015 · 27 Inlägg

Prova gör en stor service. olja filter mm. annars är det vanligt att kamnockarna slits på dem.. vanligt fel vid dåligt skötta oljebyten

Timoat
1 augusti 2015 · 59 Inlägg

Ok stor service.  Jag kollade och olja och oljefilter var bytt förra året.  Jag tänkte byta oljan och filtret själv.  Den låter mindre om jag låter den värma upp nån minut innan jag kör.

Om de hydrauliska lyftkran är kass,  kan de bytas ut?  Dyrt?

Timoat
10 augusti 2015 · 59 Inlägg

Jag tog mig upp till Sthlm utan problem, men skulle nu vilja hitta ett garage som skule kunna titta på ventilerna och fixa bromsarna. Kan man fråga här ifall någon vet en bra allmänmekaniker i södra Stockholm eller är det helt fel forumdel?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang