Bmw E60 LCI 2010 Baslåda

2JZGTE
31 juli 2015 · 38 Inlägg

Hej! Har en BMW E60 LCI 2010 och har tänkt mig att flytta min Baslåda från Audin ( A6 2000 ). Där kopplade jag slutsteget från batteriet sen till baslådan och ett par sladdar till stereon. Men i Bmwen är det så mycket mer, vad ska man tänka på innan man börjar ? Jag har original baslåda under säten och slutsteg i bagaget redan. Kan man koppla den som jag gjorde i Audin?

Här är min baslåda och slutsteg. 4st 12or 400w st, slutsteget rekommenderades av försäljaren så jag vet inte om den mycket men kan kolla upp det om det behövs. Dunkade riktig bra i Audin, låter fint och rent.

http://i.imgur.com/oEbCk3x.jpg

Krist
31 juli 2015 · 716 Inlägg

Om du har stora ljudpaketet med orginal slutsteg inne i bagaget bakom vänster kåpa så kan du bara sno signalerna till baslådan därifrån. Om du inte har org slutsteg så måste du köra en hög/låg-nivå omvandlare från högtalaren i hatthyllan eller sladdarna som är vid baslådan under sätena och sedan slutsteg på det och in med baslådan. Så körde jag iaf på min e60. Ljudet blev absolut inte bättre eller så hade jag skitgrejer men jag tog bort grejerna.

BMW 525d F10 "Alpinvit III" (2011)
BMW 525d F11 "Carbonschwarz" (2011)
2JZGTE
31 juli 2015 · 38 Inlägg

Har funderat på att koppla av signalen till basen som jag har under säten och koppla till baslådan men jag tror inte att den originella slutsteget har tillräckligt med kraft för att spela lådan med bra ljud kvalitet. Förresten hur kan man få reda på vilken ljudpaket man har? Kanske ska man bara byta ut originella högtalarna i dörren och basen mot en med lite mer krut i ? Kommer inte på något bättre än.

Krist
2 augusti 2015 · 716 Inlägg

Finns färdiga kitt till e60 för att enbart byta högtalare.. jag köpte ett paket med logic7 högtalare från ebay. Ljudet blev lite bättre, men felet sitter i huvudenheten, inte högtalarna. Enda skillnaden blev att på högsta volym försvann brus och annat oljud, logic7 spelade mer rent... Enklaste sättet å veta om du har stora hifi/logic7 eller lilla ljudsystemet är att öppna bagaget ta bort vänster kåpa på insidan (som om du ska byta en glödlampa vänster bak) och där ska det ligga ett litet slutsteg. Googla på "e60 lci verstärker" så ser du hur dom ser ut.

BMW 525d F10 "Alpinvit III" (2011)
BMW 525d F11 "Carbonschwarz" (2011)
Chrills
2 augusti 2015 ·

Hej

Rekommenderar ljudbyggaren (http://ljudbyggaren.se) som kan svara på dina frågor.

Först måste du veta vilket ljudpaket du har. Där Krist beskrev var eventuellt slutsteg finns.

Att bara byta ut högtalarna i dörr och under stolarna ger en liten förbättring, men effekten till högtalarna måste upp för att kunna utnyttja de nya högtalarna fullt ut. Lite beroende på vilket ljudpaket som sitter i bilen.

Att ta signalen från std basarna under stolarna kommer inte räcka effektmässigt till din stora baslåda.


MVH Christian

Senast redigerat av Chrills (2 augusti 2015)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang