Peugeot 407 SW - Okänt elfel, bilen drar ström

r0ad
31 juli 2015 · 2 Inlägg

• Bilmodell
-Peugeot 407 SW -06
-V6 (okunnig)


• Miltal
-22000

• Modifikationer på bilen
-Inga modifikationer

• Hur yttrar sig felet? 
-Bilen går jättebra. Inga problem förutom om jag lämnar bilen med batteriet i. Då svarar den inte ens på upplåsning med nyckel efter 1-3 dagar med batteri i. Börjat bli värre nu när jag även kopplar ur batteriet efter körning, svårt att stå still. Med jumpstart så startar den utan problem varje gång.

• Lyser det några varningslampor?
-Nej.

• Är felet permanent eller uppstår det bara ibland? 
Permanent. Funkade inte i våras, funkar inte nu heller.

• Vilken felsökning har redan gjorts? 

-Har bytat batteri då batteriet var dåligt när jag köpte. Felet uppstod då igen efter 5 dagar.

-Har även provat att återställa "datorn" i bilen igenom en guide på internet. Detta hjälpte lite då bilen kunde stå i ca 7 dagar utan att dra ut batteriet, sen funkade den inte igen.

-Har även provat väldigt amatörmessigt att mäta ström och dra säkring för säkring. Inget som ändrade sig när jag väl felsökte varje säkring för sig.


Jag är som sagt okunnig inom detta, därför jag vänder mig till er då en kompis sa att ni har många bra idéer och lösningar. Nu vill jag dock, innan jag ska lämna in den på verkstaden se om det är någon som har någon tanke på vad som kan vara fel och vad jag kan göra innan jag ger upp och lämnar in den för flera tusen och säkert inte få det åtgärdat.

All hjälp uppskattas.

Mvh
Anton

Senast redigerat av r0ad (31 juli 2015)

r0ad
31 juli 2015 · 2 Inlägg

Detta fick jag från en annan sida:

"Then, IF that doesn't cure it, you have a problem that will need Peugeot diagnostic equipment plugging on to the OBD socket to trace the fault down - most likely then to be a module ( control ) issue... "

En kille förklarade exakt samma problem och lösningen var att byta batteri, annars denna lösning. Är det enkelt och säga till en mekaniker att försöka lösa?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang