Hjälp! Svänghjul 330d (E46)

Constantine
5 augusti 2015 · 679 Inlägg

Halloj!

Har misstänkt att mitt svänghjul börjat bli dåligt på min 330d, ibland när jag kopplar så rasslar det något fruktansvärt och om jag har bilen på tomgång så är det ett jäkla missljud som går i takt med motorn, missljudet försvinner när man trycker ner kopplingen, kopplingen slirar inte eller liknande därav att jag tror det är svänghjulet. (Detta händer alltså inte hela tiden utan bara ibland!)

Något som hände för några dagar sen var att jag skulle köra om en bil så jag accelererar väldigt kraftigt varpå jag märker att bilen tok varvar, växeln var i 4an eller 5an men detta slutade genast då jag gav mjukare gas.. och nu har det hänt flera gånger att den liksom frikopplar när jag har växel i när jag trycker på ganska kraftigt, men de försvinner direkt då jag ger mjukare gas..

Fråga: Är detta svänghjulsrelaterat? fler som har haft liknande problem som mig? ni som har åtgärdat detta med BMW, har ni bytt till enkelmasse istället?

Uppskattar alla svar smile

virtq
11 september 2015 · 76 Inlägg

Hjälper upp tråden lite. Någon skillnad med varm elr kall motor? Att den frikopplar borde väl tyda på att kopplingen är lite dålig. Hur som helst så byter man ju både svänghjul och koppling vid sådana operationer. smile

Constantine
11 september 2015 · 679 Inlägg

virtq skrev:
Hjälper upp tråden lite. Någon skillnad med varm elr kall motor? Att den frikopplar borde väl tyda på att kopplingen är lite dålig. Hur som helst så byter man ju både svänghjul och koppling vid sådana operationer. smile

Oj hade fan glömt att jag skrev de här inlägget, fick jäkligt bra respons på Autopower forumet. Sen har jag snackat med kunnigt BMW folk och alla de säger samma sak - svänghjulet. Ingen skillnad mellan varm och kallstart, så de blir att beställa hem en sats från Tyskland, ska låta en firma vid jobbet få göra arbetet då dem håller på mest med BMW och MB.

dawwe ...has left the building...
11 september 2015 · 4 474 Inlägg

Stjärnans Bilteknik:)? De är riktigt seriösa o kunniga, rekommenderas smile!

Jag reserverar mig för ev felaktigheter i mina svar. Det åligger varje användare att kontrollera uppgifterna. Tar inget ansvar vid felaktig information.
Volvo - Bored for life MB - Old farts young tarts Audi - Always first looser
Chevrolet - No cars, just trucks BMW - Pure driving pleasure
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang