BSR steg 1 chip + Sportkat Audi b7 2.0TS(220hk)

Anderssahlen
17 augusti 2015 · 29 Inlägg

Tjena!
Har lite funderingar hurvida en sportkat påverkar motorn med mitt chipptrim.

Jag har steg 1 chip + halvavgas och sportfilter från BSR men nu är jag sugen på att sätta dit en sportkat också. Men när jag tog kontakt med BSR så sa de att dem saknade programvara(steg 3) till 220hk versonen med sportkat, och att det inte skulle fungera.

Så jag undrar vad som händer om man sätter dit en ny kat endå?

Jag förstår att avgasvärderna blir konstiga och man behöver chimsa ut sensorerna men har det någon fler negativ effekt på motorn?

Tacksam för svar!

Audi A4 2.0TS -07
Superb-linkan
5 oktober 2015 · 275 Inlägg

Du kan absolut sätta dit en sportkat, skulle jag vara du skulle jag byta till en 3" downpipe med sportkat, du ska inte behöva slänga i ett steg 3 för att du vill ha bättre flöde i systemet. Folk har ju slängt på 3" för sköna ljud på original mjukvaror och det verkar ju funka så då bör det ju även funka i detta fall.
Någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Anderssahlen
9 oktober 2015 · 29 Inlägg

Okej det låter bra! Men någon som vet vad som skulle kunna ta stryk om det nu är så? Ska sitta på min bruksbil så vill ju inte råka på några oväntade problem på bilen.

Audi A4 2.0TS -07
Cupra_
9 oktober 2015 ·

Nja. Sätter du på en större downpipe med sport/racekatt utan att MAPPA bilen finns en risk att laddtrycket skenar iväg vilket kan leda till diverse tråkiga skador. Ersätter du bara katten men behåller original downpipe så är det nog lugnt. Bsr säljer färdiga chip, samma chip till alla bilar med den motorn i princip. Passar bra till en bil som för övrigt är original.

Har du moddat med andra delar (t.ex. 3" downpipe) så bör du göra en riktig mappning hos någon duktig. T.ex. Stertman,  vtech eller liknande för att få ut maximal prestanda och driftsäkerhet för dina pengar.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang