Aktiv bas fungerar vid tändning på men slutar låta när bilen startas

Volvo855-94
25 augusti 2015 · 2 Inlägg

Tjenare! Är ganska ny på detta med både el och bilar så var snäll att ej använda ord som är svåra att förstå när/om ni svarar på detta wink

Jag har en Volvo 855 från -94 och har kopplat in någon Pioneer aktiv bas i den, 8". Kan ta fram exakt modell om det nu spelar någon roll. En kabel från basen går rätt till batteriets pluspol, en röd och en vit kabel går från basen in i stereon, och en jordkabel går till en bult som sitter under förarsätet och till sist så går en kabel från basen in till en annan kabel bak på stereon (tror att det är så att basen ska startas när nyckeln vrids på).

Så, problemet jag har är att basen inte fungerar när jag startar bilen. Finns en kontroll till basen med en power lampa på och den lyser när bilen startas men basen låter ej. Men när tändningen är på och bilen avstängd, så dunkar basen på precis som den ska! Det slutar alltså när bilen startas, trots att power-lampan till basen lyser?

Blir tokig på detta då jag inte är särskilt erfaren, därför ber jag nu er om hjälp..

Tack på förhand.

mrtmontana
25 augusti 2015 · 125 Inlägg

Precis den kabeln du pratar om är remotekabeln som gör att den aktiva basens slutsteg slår på sig, den behöver alltså 12v för att starta. Antagligen är det så att när du slår på tändningen får den 12v sen när du vrider och ska starta bilen tappar den "signalen".

Jag brukar koppla remotekabeln ihop med den blå kabeln som ger signal till antennen, så kolla bakom stereon vilken kabel remotekabeln är ihopkopplad med.

Senast redigerat av mrtmontana (25 augusti 2015)

Volvo855-94
25 augusti 2015 · 2 Inlägg

Förstår vad du menar och kan testa det imorgon. Men om jag nu kopplat så fel så den tappar signalen när bilen startas, borde inte power lampan släckas då?

mrtmontana
29 augusti 2015 · 125 Inlägg

Volvo855-94 skrev:
Förstår vad du menar och kan testa det imorgon. Men om jag nu kopplat så fel så den tappar signalen när bilen startas, borde inte power lampan släckas då?

Jo de bör vara så men de behöver inte vara så, de kan ju ligga en liten ström i kabeln som är tillräcklig för att få lampan att lysa skulle jag tro. Jag har haft samma problem som du i vissa lägen, att slutsteget inte får den där signalen när man vrider på tändningen, startar din stereo? Isåfall kan de va att du bara behöver stänga av stereon och sedan så på den manuellt så får den en ny signal till slutsteget, iaf den blåa kabeln går till antennen(12v) och sen kan det finnas en blå med vit rand den heter "remote" båda skall fungera lika bra.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang