Volkswagen Passat EcoFuel -2010, håller motorerna?

edifier Avstängd
29 augusti 2015 · 15 Inlägg

Tjena!

Vi är ute och kollar efter en kombi som kostar max runt 100k. Volkswagen Passat EcoFuel -2010 verkade passa oss perfekt, förutom det faktum att den var aningen stor. Men i alla fall, efter lite google-sökningar verkar det som att dessa bilar inte är de mest stabila. Taxiföretag kör inte med dem längre då växellådorna rasar. I och för sig kommer vi inte köpa DSG-lådan utan den manuella sexväxlade lådan, och de verkar inte krångla. Men motorn har ändå fått en del negativ feedback lite här och där på internet.

Någon som vet något om just EcoFuel motorerna? Vi har förövrigt inte tänkt att köra gas, utan vi ska enbart köra bensin. Kommer det fortfarande finnas risk för att det krånglar?

CC72
29 augusti 2015 · 1 661 Inlägg

Vilken motorstorlek?
1.4 är så dålig så den kan ni utesluta på en gång.

edifier Avstängd
29 augusti 2015 · 15 Inlägg

CC72 skrev:
Vilken motorstorlek?
1.4 är så dålig så den kan ni utesluta på en gång.

Det är 1,4 vi kollat på ja... sad 1,4 TSI EcoFuel Variant 149hk

Är det verkligen så illa?

Evildan
29 augusti 2015 ·

Den åkare jag körde Taxi för hade två sådana och det fanns fler inom moderbolaget.

Mängder utav växellådshaverier och två/tre motorhaverier inom 200000km, jag skulle inte ta i en bil med sådan motor ens med "tio tänger" om det inte var till ett kanonbra pris för att sedan sälja den vidare såklart.

Några fungerar ypperligt, några gör det inte, du kan ha tur att få ett bra exemplar som är servat oftare än VAGs Longlife intervaller eller så köper du ett av dom mindre lyckade. Förefaller vara ruskigt ojämn byggkvalité på den motorserien.

CC72
29 augusti 2015 · 1 661 Inlägg

Nackdelen med passat är att dom förmodligen pumpat ut bilar snabbare än vad dom egentligen har kapacitet till. Då kommer tyvärr problemen efter ett tag... Rasade motorer, trasiga växellådor, galvsläpp på nästan nya bilar med omlackering som följd m.m m.m.

Har en passat idag men nästa bil blir tyvärr en annan för att kanske om några år gå tillbaka. Förhoppningsvis har dom fått ordning på dessa delar då men vi får väl se.

Hoppa över 1.4 tsi iaf.

Hittar ni bilen ni vill ha så kolla att den är fullservad på VW för att få hjälp med eventuella garantiärenden som kan uppkomma.

Muttley
29 augusti 2015 ·

Även de manuella är usla.  Vi hade förvisso 2012 tillverkade 2011.  9 av 9 har bytt motor och växellåda   7 innan 20 tusen och resten lite över.

Du köper dig en pengaätare.

De går uselt på bensin dessutom. Hackar och har sig.   

Tändstift går enbart köpa på VW och då kostade de över 1000 kr för stiften.  Plus att du måste ha specialverktyg. 

Trots garanti och fullservice så ville visst inte VW ta på sig haverierna men backa till slut

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang