Audi A5 -09 2,7 diesel, Förglödningslampa efter att slang lossnat

alex9108
1 september 2015 · 1 Inlägg

Hej!
Jag är fullständigt nolltaxerad på bilar. Jag köpte nyligen en Audi A5 -09 2,7 (diesel).
Jag har hört om flertalet som valt att mappa sina bilar och tänkte göra det samma.
Sagt och gjort, jag lämnade in bilen för mappning och när det var klart så fick jag följande info:
Jag hade tydligen redan en trimbox, som jag inte hade blivit informerad om. Men han som gjorde mappningen sa att sålänge jag inte pressar bilen tills boxen är bortplockad så kan jag köra normalt. (Jag har INGEN aning om detta stämmer, men kan som sagt inget, så jag litar på honom.) Jag ser att motorlampan lyser och frågar om den och han säger att det bara beror på det dubbla trimmet.
På vägen hem så måste jag ut på en motorväg och precis när jag kommer ut på påfarten och har börjat accelerera (fast myyycket lugnt) så hör jag ett lufttryck från motorhuven (ca 60-70 km/h). Sen börjar bilen gå hackigt och lampan för förglödningssystemet börjar lysa.
Jag kör in till sidan och öppnar huven och ser att en slang från motorn har lossnat. Det är en svart tjock slang som sitter med slangklämma högt uppe på motorn i sidan (höger om man står och tittar på motorn om man öppnar motorhuven). Jag vet inte vad den går till, men jag gissar på turbon??
Jag skruvar fast slangen igen och pratar med mekanikern, han säger att det går bra att köra och att den kommer slockna, om den inte gör det så ska jag bara koppla ur batteriet.
Jag testar båda och ingenting fungerar. Så nu har jag en motorlampa som lyser och lampan för förglödningssystemet. Jag snackade med killen och jag kommer inte kunna lämna in bilen för bortlockning av trimboxe denna månaden, så jag ska få bilen återställd så jag bara har trimboxen kvar.
Mina frågor är då:
1. Är det ok att köra runt med dubbla trim sålänge jag kör lugnt?
2. Är det därför motorlampan lyser?
3. Kan någonting annat ha hänt? T.ex. att motorn sugit in smutsig luft när slangen var av?
Kan turbon ha skurit sig? Hade jag märkt något av felen?
Bilen går bra, men jag vågar inte trycka på gasen ordentligt så vet inte om turbon laddar t.ex. och kommer bara låta bilen stå tills återställningen.
Hade jag sett det på svarta avgaser?
4. Generella varningstecken efter detta eller att tänka på?!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang