Regnar in i gammal V70

Hybridnyckel
4 september 2015 · 22 Inlägg

Hej!
Att det regnar in i en V70 (höger fram) verkar inte helt ovanligt. Det blir ibland plaskblött på golvet höger fram, och rinner bak om det lutar lite. Vet inte var det kommer ifrån, men har ibland sett att det droppar lite från hörnet av den svarta plasten som sitter bakom hyllan under handskfacket. Så kanske droppar/rinner det ner på denna plast, och rinner ut till hörnet när lutningen är rätt. De fyra dräneringshålen framför vindrutan fungerar fint så detta är uteslutet. Har funderat på om den lite slappa gummipackningen, som sitter runt hålet (under kupéfilterhållaren), kan vara problemet, men det verkar inte troligt att det skulle bli så högt med vatten att det når över plåtkanten när dräneringen funkar. Riktigt så dålig verkar heller inte gummipackningen vara. Har försökt simulera regn med vattenslang, runt hela vindrutan, luftintagen under, båda railsen ända bakifrån, ja över hela bilen i princip. Vad vi kunde se kom det inte in något vatten i samband med detta. Igår körde jag bilen efter tre dagars stillestånd. Vid acceleration hörde jag hur vattnet skvalpade och rann bak till baksätets golvbrunn. Sen öste jag ur kanske ett par liter vatten och sög upp med handduk så länge jag orkade. Idag lyfte jag på gummipackningen, som sitter under kupéfläktsfiltret. Direkt under plåten som är mellan hålet för filtret och kupén sitter en filt av något slag (ljud- eller vibrationsdämpning el. dyl?). Den var väldigt blöt från ungefär halva hålet och utåt mot skärmen till. Längre in mot mitten var  det helt torrt. Se bifogad bild så förstår ni hur det ser ut. Så vad drar man för slutsats av detta? Att det kommer från vindrutan eller att det faktiskt kan ha runnit in via packningen? Var sitter railsens dränering, och kan man utesluta denna teori? Det finns ingen taklucka, kan jag passa på att säga också. Nu ska jag försöka få loss handskfack m.m. och se om jag hittar detta lömska inflöde. Och en sista fråga: det ska väl finnas nån dräneringsplugg för golvbrunnarna? Som det är nu hörs det att det står vatten under mattan. Drog ur två gummipluggar med de var snustorra... Tack på förhand, om ni nu orkat er igenom all denna text!

https://www1.garaget.org/gallery/images/215/214492/214492-4782d4fddaa0d58eee5687871e78eb5d.jpg
http://www.garaget.org/mypage/gallery_i … ge=2440752

Senast redigerat av Hybridnyckel (4 september 2015)

KolGruvan
4 september 2015 · 1 450 Inlägg

Att du spolar med en vattenslang hjälper inte då kommer det inte läcka in något, om du inte har ett jätte hål då förstås, du måste ha destillerat vatten eller hur det stavas, i regn vatten finns ingen form av ytspänning i vattnet och rinner in i minsta lilla hål,  lättast är om du tar en sån spray flaska med vatten å häller i lite schampo eller diskmedel å sprayer runt rutan för ja skulle gissa att det är där det läcker.

Don't Hate Me Because I Beat You..Respect Me Because I Teach You
Volvo 242 "Mint Condition" (1982)
Aronson
4 september 2015 · 914 Inlägg

Hur är det med dräneringsslangen från ac:n/värmeanläggningen .Rinner kondensvattnet ut där det ska eller är den igensatt så det rinner ut via fläktmotorn?

Hybridnyckel
6 september 2015 · 22 Inlägg

Tack för era svar! Den dräneringen har jag inte kollat på, hur hittar jag den? Men det skulle väl inte orsaka att det är blött där bilden visar (filten under plåten)? Jag lutar mot att tro att det läcker in från vindrutan. Är det möjligt att det rinner dit då? Och vad kostar det på ett ungefär att limma om rutan?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang