Dåligt halvljus, Ford Focus 09:a med hid projektorer

TobbeTT
27 september 2015 · 948 Inlägg

En fråga, mina svärföräldrar har en Ford Focus diesel 09, där dom tycker halvljuset är dåligt, halvljuset i sig är nån xenon historia, tror det kallas hid projektor? Dom har testat och bytt lamporna, det blir lite bättre ett litet tag sen blir det sämre igen enligt dom. När jag själv kikade lite så tyckte jag själva projektor linsen ser lite dassig ut men jag vet inte kanske ska den se ut så (typ väldigt fint blästrat glas, kass förklarat men ni kanske förstår vad jag menar. smile En liten snabb kik på ebay så finns det ju eftermarknads hid projektorer men frågan är ju hur bra dom är och om det passar? Så är det nån fordmekaniker/ägare här som hört talas om detta? Mvh Tobbe

xXSammy
28 september 2015 · 6 569 Inlägg

Prova våtslipa strålkastarna först, konvertera till HID skapar bara problem hos besiktning och polisen.

De/Dem
TobbeTT
28 september 2015 · 948 Inlägg

Strålkastarglasen i sig är det inget fel på, sen är halv/helljuset xenon från fabrik, var nån s k "option" dom tog när dom köpte den, kallas väl bi xenon, för när helljuset är på då lyser både xenon projektorn och en vanlig halogenlampa. Själva projektorn ser ut så här http://www.ebay.com/itm/2x-2-5-HID-Bi-x … mp;vxp=mtr . Den sitter ju i samma lamphus och det var själva linsen på den jag menade som såg lite halvdassig ut men som sagt kanske ska vara så?

Janneutanb
28 september 2015 · 7 271 Inlägg

Om dom bytte till nya kvalitetslampor och lyktan är i bra skick är det mest troligen tyvärr projektorlinsen som är kass .

cyberk2
28 september 2015 · 214 Inlägg

skruva isär och dammtorka linsen smile

TobbeTT
28 september 2015 · 948 Inlägg

Brains skrev:
Om dom bytte till nya kvalitetslampor och lyktan är i bra skick är det mest troligen tyvärr projektorlinsen som är kass .

Det stämmer, det byttes på aktoriserad ford verkstad. Men om den är kass, är det bara att byta då eller går det att fixa dom på nått sätt? Det går inte att montera i några eftermarknads projektorer, typ sånna som finns på ebay? Slänga i ett par nya xenon h1:or i dom. Men det kanske inte funkar med bilens original ballaster?


Tack för svar förresten smile

MammDiin
28 september 2015 · 2 019 Inlägg

Finns linser som är klara och de som ser lite ut som ''frostat'' glas, men inte direkt vanligt att linsen blir dålig.
Kan vara reflektorn som är bränd men vet inte om det är något problem med det på Focus.

TobbeTT
28 september 2015 · 948 Inlägg

Ja precis, det ser ut som frostat glas ja. Men det kanske är helt enkelt så att det är lite dåligt halvljus på den modellen, men visst kostar ju inget att taisär och göra rent..

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang