Volvo 740 -88 problem. Startar ej - (Ibland).

Bataaz
22 november 2015 · 5 Inlägg

Som rubriken lyder så har jag en Volvo 740 årsmodell -88. Problemet började med att jag fick upp indikeringslampor på att vissa saker var trasiga, googlade runt och det visade sig vara generatorn det var fel på. Jag bytte ut kolen mot nya från mekonomen och alla lampor som lyste försvann, trodde problemet var löst men inte.

Ibland så går bilen igång direkt, man kan köra ett tag och jag ser inte som helst tecken på att den ska dö, efter ett tag (varierar hur länge) så märker jag att lamporna i instrumentpanelen lyser svagare och svagare. Har jag på stereon på hög volym så sänks ljudet automatiskt etc.

Kör man bilen (den går som den ska) och sedan stänger av den så går den inte att starta. Varken startmotorn eller bränslepumpen låter (om den ska göra det). Det enda man man hör är ett relä som går. Väntar man därefter ett tag ( minimum 15 minuter) så kan den starta och vara normal.

Jag har mätt mellan batteri - generator, batteri - motor, batteri - chassi. Allting visar 14 volt!

Någon som har en idé på vad felet är?

Med vänliga hälsningar

Bataaz

klubbfors
24 november 2015 · 135 Inlägg

Har du en tidig eller sen 88?
Har du en senare 88a kan du kolla felkoderna via dosan på fjäderbenet, googla runt litegrann om du inte vet hur den ser ut eller så.
Den drar alltså inte på startmotorn då du ska starta den igen?

Samuel3
24 november 2015 · 360 Inlägg

Låter mycket märkligt. Kolla på kablarna till startmotorn. Om du startar bilen och låter den gå på tomgång, hur lång tid tar det då tills den börjar sådär?

Bränslepumpen kan vara svår att höra, min pump väsnas rätt mycket dock. (044 pump från biltema) Ibland är det lättare att känna på den.

Senast redigerat av Samuel3 (24 november 2015)

jaka54
25 november 2015 · 5 731 Inlägg

Hej!
Om inte startmotorn låter/går så kolla om det  kommer fram ström  till startmotorn. Mät med multimeter på startmotorn ! Det ska vara 12V över polerna när du vrider om startnyckeln. Är det så men startmotorn ändå inte fungerar så är det antingen fel på solenoiden (den som drar fram startmotorns kuggar) eller elmotorn.

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..
26 november 2015 · 4 917 Inlägg

Kolla att generatorn verkligen laddar och att anslutningarna är ok på generator batteri och startmotor så de inte är ärgade.
Är verkligen batteriet ok?, mvh tommen
Du kan ju vara fräck och kortsluta startmotorn mellan de 2 tjocka anslutningarna med en skruvmejsel så ser du om startmotorn går runt.., glöm inte att frikoppla innan bara och dra åt handbromsen..

Senast redigerat av tommen1 (26 november 2015)

Köp inte grisen i säcken bara..
Masken är odlarens bäste vän..
Dom rike dom kan, VI fattiga försöker..
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang