Volvo S60 T5 2001 Misständer när man kommer upp i ca 1 bar.

nino
22 november 2015 · 11 Inlägg

Ja, då har jag fått lite problem med bettan sedan jag chippade den.
Bilen gick riktigt bra i ca 2 veckor efter chippningen men helt plötsligt en dag så började den misstända när jag skulle dra på. Så fort jag va uppe i ca 1 bar så började den skaka som fan och jag fick ett "brrrrrrrr" ljud.

Började kolla runt lite och fick tips att byta tändstift och sen tändspolar. Bytte alla stiften till NGK iridium och en tändspole som såg dålig ut(va massa vitt pulver i röret och runt tändspolen). Testade bilen och den gick hur bra som helst i 2 dagar för att sedan börja göra exakt samma sak igen vid högt laddtryck.


Då undrar jag om det är en annan tändspole som har gått, är det vanligt att dom går nästan direkt efter? Kan det vara något annat som orsakar detta, bränslefilter,spridare,lmm,spjällhus mm?


Är verkligen tacksam för era svar.


Mvh nin

klubbfors
24 november 2015 · 135 Inlägg

Ja om bränslefiltret har kläggat ihop helt så är det ju inte otroligt att det kan ge symptom som det du beskriver, då den isåfall helt enkelt får bränslebrist. Sen så skulle inte jag testa alltför mycket, om det t.ex. är soppafiltret och du får för lite soppa så kan du lätt spika sönder motorn, vilket inte är allt för kul.
Det skadar ju aldrig att kolla tändspolarna, om inte annat så vet du då att det inte är dom.

ottorb
29 november 2015 · 320 Inlägg

volvobilarna är rätt så känsliga på tändstift , så jag hade inte satt i nån annan än volvos

jok3 Lastbilsschaffis
29 november 2015 · 886 Inlägg

Ja det är vanligt att spolarna går samtidigt. Min första gick någon månad efter att jag började köra steg tre. Bytte och ca 100 mil senare gick nästa. Så bara byta alla. Om bilen har lite mil på sig så är ju spolarna vana vid en viss belastning och när man börjar köra hårdare ger dem efter. Vanligt är också att magnetventilen kommer ge upp så en ny sån hjälper också mot framtida bekymmer och ett mer stabilt laddtryck.

"Man måste plocka isär något för att kunna lära sig att sätta ihop det igen"
Skriv en kommentar om vad du tycker och lägg en röst på någon av bilarna. Kolla också in mitt projekt 960 T5 .
Angry Drift Team
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang