Villken skyddsmask ska man använda mot avfettning?

alfa-brera
10 januari 2016 · 6 Inlägg

Hej . Jag har fått anvisning av arbetsförmedlingen gällande ett jobb som biltvättare på en firma som hyr ut bilar! man ska tydligen tvätta allt från 10-30st bilar per dag och kommer använda sig av avfettning på varje bil. Jag har känsliga luftrör sen tidigare och har förmedlat detta till min handläggare som nu vill att jag ska provjobba 1 dag nästa vecka och se hur det går. Jag vill absolut inte stå där utan nån slags andningskydd. Har googlat runt och det finns massa olika skydd och filter, men vilket filter stoppar avfettning? duger ett vanligt A1 filter? tex 3M 4251 masken. Tacksam för svar av nån som är insatt.

Senast redigerat av alfa-brera (10 januari 2016)

Hamilton
10 januari 2016 · 8 864 Inlägg

Arbetsgivaren borde ju ha svaret på din fråga.

Fotograf på tierpidag.se
alfa-brera
10 januari 2016 · 6 Inlägg

Hamilton skrev:
Arbetsgivaren borde ju ha svaret på din fråga.

Dom killarna som arbetar där har inget skydd överhuvudtaget så där har jag nog inte så mycket att hämta hmm

Unleash
10 januari 2016 · 370 Inlägg

vad innebär känsliga luftrör? astma?
hur är ventilationen där?

Vorsprung durch technik
Nordicaudi.com
Nascom.se
Audi A5 COUPE 3.0TDI Q "RS5 TDI Edition" (2008)
Audi 200 20v Quattro "Black Metal" (1990)
BMW e39 M5 "Full Supersprint" (1999)
alfa-brera
10 januari 2016 · 6 Inlägg

Unleash skrev:
vad innebär känsliga luftrör? astma?
hur är ventilationen där?

När jag var där på en titt så är det i ett parkeringsgarage och jag kunde inte se nån ventilation alls förutom en carport som var 20m bort som öppnas då och då när en bil åker ut. Jag får rethosta och irritation i luftrören , känns ungefär som att nått ligger där och irriterar som framkallar harklingar. Jag får ännu mer besvär om en person i omgivning har parfym eller röker.

Senast redigerat av alfa-brera (10 januari 2016)

BMF1
8 februari 2016 · 3 Inlägg

Fråga efter säkerhetsdatabladet på produkterna du ska hantera. I dessa står det vad för typ av skyddsutrustning du ska använda dig av. Arbetsgivaren är skyldig att ha dessa blad, så det är bara att fråga efter dom.

Magnum1965
8 februari 2016 · 217 Inlägg

Det stora problemet här, verkar inte vara att hitta rätt skyddsutrustning utan att få din arbetsförmedlare att förstå att du inte kan ta denna typ av jobb. Är man överkänslig, ska man inte jobba med detta eller liknande. Ingen tackar dig om X antal år för att du "stod ut".

Min morbror jobbade utan filter i en skyddsmask (pga slarv från en kollega) under en halv arbetsdag. Han svetsade i galvat material den eftermiddagen. Det fick han lida mycket för under sina sista 30 år i livet.

Jag jobbade som svetsare för många år sedan, det är inte bra om man har astma. Skolade om mig och fick faktiskt en hel del hjälp av arbetsförmedlingen för att jag var tvungen att byta jobb. Arbetsförmedlingen har dessvärre en hel del jobbiga regler att följa (både för dem och dig) så du MÅSTE skaffa papper på allt.


Mitt råd är, skaffa läkarintyg på att du inte tål dessa eller andra ämnen, det är det enda vettiga att göra. Kontakta vårdcentralen så vet dom hur du ska gå tillväga. Stå på dig, vårdcentralen har också jobbiga regler att rätta sig efter ;-)

Ford Fiesta XR2 "Fritzi" (1988)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang