Spänning till lås bagagelucka Opel Astra kombi 2006

AndreasXyz
5 februari 2016 · 1 Inlägg

Hej!

Häromdagen då kunde vi inte längre öppna bagageluckan på bilen. Efter att ha öppnat upp och kikat onsdag jag att kontakten till låsdonet var full med vatten (runnit längs kabeln) och stiften var helt ärgade och ett var av helt...

Jag fick loss låsdonet och fick av stiften och löddade på nya sladdar. Jag kapade av kontakten på den gamla sladden och satte en sockerbit istället. Men det funkar fortfarande inte.

Centrallåset till resten av dörrarna fungerar, säkringen för centrallåset är OK. Jag antar att det antingen är signalen från öppningsknappen eller något problem i själva låsdonet.

Vet någon vilken spänning jag kan förvänta mig mellan de tre olika kablarna som går till låskistan? AC/DC?

Det finns också något i låskistan som ser ut som om där skulle sitta en säkring där (vänster i bilden), kan jag ha tappat något när jag öppnade den? Jag har provat att kortsluta den men det hjälpte inte.

https://www1.garaget.org/gallery/images/218/217430/217430-b3661950d856b8ce9ce5f649542c6c11.jpg

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..
5 februari 2016 · 4 917 Inlägg

Har du en ohmmeter så kan du lätt mäta från kabelanslutningarna på undersidan till anslutningarna på låskistemotorn om det är direktanslutet eller går via säkring. Får du avbrott vid mätningen så saknas såklart säkring.
Med multimeter ställd på 20 V:
Det BÖR vara 12 v dc när den är aktiverad och man kan väl prova funktionen med lite trådar från + och - från  batteriet om det saknas..

Senast redigerat av tommen1 (5 februari 2016)

Köp inte grisen i säcken bara..
Masken är odlarens bäste vän..
Dom rike dom kan, VI fattiga försöker..
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang